11. Ontmoetingscluster De Zweede

Boekelo heeft sinds 2016 een prachtige sportaccommodatie. Het nieuwe en moderne sportpark van BSC Unisson is een ideale plek om een Ontmoetingspark te realiseren. De verbinding met het onderwijs in de omgeving is er al. Het is slechts een kwestie van tijd om in de aankomende periode de ontmoeting tussen de inwoners van het dorp naar een nog hoger niveau te tillen.

Ontmoetingscluster De Zweede Boekelo

ONTMOETINGSPARK

Multi Functionele Accommodatie (MFA) De Zweede, Boekelo
Dit sportpark staat voor “Samen actief, Samen plezier!”. De accommodatie aan de Boekelosestraat 275 in Boekelo (gemeente Enschede) moet een plek worden waarin de Boekelose en Usselose Rutbeekse gemeenschap zich thuis gaat voelen en waar Sport, Cultuur en Samenleving op een mooie manier samenkomen. De voorzieningen zijn al aanwezig en op dit moment bevindt het zich in fase 2 van de ontwikkeling. De basis staat en hierop wordt in de toekomst verder gebouwd, in de zin van uitbreiding van activiteiten maar ook bijvoorbeeld een spelzaal waar GV Unisson haar sporten kan uitvoeren zoals volleybal, gym, turnen, dansen etc. Aan deze ontwikkeling wordt met behulp van het aansluiten bij de Ontmoetingsclusters verder invulling gegeven in de komende jaren.

Meer informatie over Sportpark De Zweede >>> 

 

BSC Unisson
Deze omnivereniging is één van de hoofdgebruikers van de supermoderne en eigentijdse sportaccommodatie. BSC Unisson bestaat uit  ruim 500 leden, met op dit moment drie afdelingen: voetbal, (hard)lopen en survivalrun. Het Ontmoetingspark beschikt nu over twee voetbalvelden (waarvan één kunstgrasveld), een groot trainingsveld, een kunstgras pannaveld, een vierbaanshardloopbaan en een 600 m² grote survivalbaan. Er zijn acht kleedruimtes met uitgebreide douchegelegenheden en separate toiletruimtes en invalidentoiletten. Verder is een deel van de kantine, van waaruit de bezoeker zicht heeft op alle velden, ingericht voor de jeugd met allerlei spellen, een tafeltennistafel en een tafelvoetbalspel. Buiten beschikt de accommodatie over een groot overdekt terras en diverse speeltoestellen voor de jeugd.

 

Overige partijen
Ook andere partijen maken gebruik van de voorzieningen op MFA De Zweede. De bijeenkomsten van Stichting Dorpsraad Boekelo vinden er plaats en ook de muziekvereniging heeft intrek genomen in het gebouw. De buitenschoolse opvang (BSO) ‘De Zweede’, onderdeel van Kinderopvang Humanitas, is eveneens één van de organisaties die de accommodatie ten volle benut. Voor zorg kunnen de inwoners van Boekelo ook terecht op MFA De Zweede; FysioMedics heeft hier een vestiging vol innovatie.

Sportpark De Zweede Boekelo
Sportpark BSC Unisson Boekelo De Zweede
Sportpark De Tweede Boekele gemeente Enschede

ONTMOETINGSHUIS

- meer info volgt -

WERKGROEPEN & MANAGERS

Per Ontmoetingspark wordt een werkgroep geformeerd. De voorzitter van de werkgroep verbindt partijen en koppelt de ontwikkelingen terug aan het bestuur van de coöperatie.

Voor de praktische realisatie is er een Ontmoetingsclustermanager en zorgcoach voor elk Ontmoetingspark.