6. Ontmoetingscluster Zoutendijk

Binnen dit cluster bevindt zich Omnisportvereniging Avanti Wilskracht: een accommodatie met goede faciliteiten en al mooie samenwerkingen met de partijen en inwoners uit de buurt. Avanti Wilskracht heeft dan ook een voorbeeldfunctie als Ontmoetingspark binnen dit cluster. Daarnaast ligt in dit cluster het Ontmoetingshuis Bruggerbosch (Liberein).

Ontmoetingscluster Zoutendijk Avanti Wilsrkacht

ONTMOETINGSPARK

Avanti Wilskracht
Omnisportvereniging Avanti Wilskracht kent de volgende afdelingen: voetbal, handbal, gymanstiek/streetdance, loopgroep en fit & actief. De buitenaccommodatie van Avanti Wilskracht is het sportpark ‘Het Zoutendijk’. De ingang van het park is aan de Gronausestraat en heeft de beschikking over een beachveld, vier voetbalvelden (waarvan twee kunstgrasvelden), twaalf kleedkamers, het clublokaal, jeu de boulesbanen en een prachtige van kunstgras voorziene speeltuin voor de kinderen. Voor de binnensporten wordt er gebruik gemaakt van sporthal en zwembad ‘De Brug’ en sportzaal ‘Esmarke’. Meer info >>> 

Sportpark Zoutendijk Avanti Wilskracht Enschede Glanerbrug

ONTMOETINGSHUIS

Ontmoetingshuis Liberein Bruggerbosch
Bij Bruggerbosch zijn er zes straten met in elke straat vijf of zes kleinschalige woningen, waar in elke woning vijf of zes bewoners wonen. In totaal heeft Bruggerbosch 203 plaatsen.

Elke bewoner ontvangt de best mogelijke zorg met het oog op zijn of haar kwaliteit van leven. Wonen met zorg binnen Bruggerbosch kan worden onderverdeeld in drie soorten: lichamelijk & geestelijk welzijn, maatschappelijk & sociaal welzijn en serviceverlenende diensten. Meer info >>> 

WERKGROEPEN & MANAGERS

Per Ontmoetingspark wordt een werkgroep geformeerd. De voorzitter van de werkgroep verbindt partijen en koppelt de ontwikkelingen terug aan het bestuur van de coöperatie.

Voor de praktische realisatie is er een Ontmoetingsclustermanager en zorgcoach voor elk Ontmoetingspark.