8. Ontmoetingscluster Diekman

Opleiding, zowel in het onderwijs als in de sport, is waar dit cluster voor staat. Met de ontwikkelingen van het tekenen van de intentieverklaring ‘Sportcampus Diekman’ zit er al veel beweging in dit gebied. Er ontstaan professionele faciliteiten en wat rest is (nog meer) de ontmoeting creëren met de inwoners, de zorg en het onderwijs. Onderdeel van dit cluster is Ontmoetingshuis De Cromhoff en Ontmoetingshuis Stroinkshuis.

Ontmoetingscluster Diekman Enschede

ONTMOETINGSPARK

Sportcampus Diekman
Vijf partijen hebben donderdagavond 15 maart 2018 een intentieverklaring ondertekend voor samenwerking op het Diekman. Het is de start van de realisatie van de droom ‘Sportcampus Diekman’, regionale (top)sportlocatie van de toekomst. Een bruisende sociale hotspot, waar talenten worden ontwikkeld, ambities worden waargemaakt en mensen elkaar ontmoeten in een groene omgeving.

De intentieverklaring is ondertekend door:

  • Stichting FC Twente Vrouwen
  • Sportclub Enschede
  • v.v. Zuid Eschmarke
  • Sportaal
  • Gemeente Enschede

Deze partijen willen samen een duurzame trainingsaccommodatie realiseren binnen een masterplan Diekman. Meer info >>>

ONTMOETINGSHUIS

Ontmoetingshuis Stroinkshuis
Stroinkshuis is dé ontmoetingsplek waar kinderen, pubers, volwassenen, ouderen, verenigingen, bedrijven en organisaties samenkomen om gebruik te maken van alle moderne faciliteiten. Van lessen en voorstellingen tot het volgen van workshops en het huren van ruimten. Meer info >>>

Livio De Cromhoff
- meer info volgt -

WERKGROEPEN & MANAGERS

Per Ontmoetingspark wordt een werkgroep geformeerd. De voorzitter van de werkgroep verbindt partijen en koppelt de ontwikkelingen terug aan het bestuur van de coöperatie.

Voor de praktische realisatie is er een Ontmoetingsclustermanager en zorgcoach voor elk Ontmoetingspark.