Sinds het kabinet maandag 28 september de coronamaatregelen aan heeft gescherpt, zijn ook de regels op de Ontmoetingsparken aangescherpt.

 

De kantines van de voetbalverenigingen zijn gesloten. Ouders zijn niet welkom op de velden en na de training moeten de spelers gelijk naar huis. Maar daar blijft het niet bij. De registratieplicht voor bezoekers van het clubgebouw is ook aangescherpt. Moet je voor een afspraak met het bestuur toch op een Ontmoetingspark zijn? Heb een scheidsrechterstraining of werk je op een Ontmoetingspark? Of heb je bijvoorbeeld een lesdag van de Entreeopleiding? Dan moet je jezelf registreren.

 

Registreren

Op alle Ontmoetingsparken liggen registratieformulieren, die je in kunt vullen. Bij Ontmoetingspark Rigtersbleek worden de bezoekers zelfs bij de poort opgewacht om zeker te weten dat iedereen zich registreert. Daarnaast is het ook mogelijk om je online te registreren. Op het Ontmoetingspark kun je een QR-code scannen, waardoor je gelijk naar de online registratie gestuurd wordt. Kinderen, die komen trainen, hoeven zich niet te registreren. De trainers houden op hun teamlijsten bij welke kinderen aanwezig waren bij een training of wedstrijd.

 

Hygiëne

Naast registreren is ook het desinfecteren weer extra belangrijk geworden. Op alle parken zijn desinfectiemiddelen aanwezig. Bij de kantine en de kleedkamers zijn flessen handgel te vinden. Ook staan er zuilen van Univé waarmee je ‘handsfree’ jouw handen kunt desinfecteren. Bij Ontmoetingspark Rigtersbleek staan voorafgaand en gedurende de trainingen vrijwillige surveillanten bij de poort. Ze helpen je met de registratie en zorgen dat iedereen zijn of haar handen desinfecteert. Vrijwilliger Rahadi tegen kinderen die al fietsend het terrein op willen rijden: “Ho, eerst afstappen! Goed, handen uitsteken.” Hij spuit wat handgel op de handen. “Nu mag je verder.” Rahadi is onder andere scheidsrechterscoördinator bij v.v. Rigtersbleek. De kinderen hebben duidelijk respect voor hem. Eén blik is vaak al genoeg om ze te helpen herinneren aan de regels.

 

Troostkoffie

Sinds de nieuwe maatregelen zijn ouders van jeugdleden niet meer welkom op de sportvelden. Doordat ook de kantines dicht zijn, wordt het wachten soms wel erg lastig. Ontmoetingspark Rigtersbleek biedt daarom, net buiten de poort, zogenaamde ‘Troostkoffie’ aan voor ouders/verzorgers, die toch even moeten wachten op hun kind. Uiteraard ook dit met in achtneming van alle geldende maatregelen. Rahadi: “We moeten het toch een beetje leuk maken. Vooral op zaterdag als er wedstrijden zijn, is de troostkoffie populair.” Een vader neemt enthousiast een kopje koffie: “We wonen in de buurt. Ik kom nu een kind halen en een ander brengen. Het is toch fijn om dan even iets te drinken. De koffie is goed.”

 

Leuk is deze coronacrisis niet. Toch blijven we op de Ontmoetingsparken proberen om mensen te verbinden al is dit met allerlei voorzorgsmaatregelen én op anderhalve meter.