Actie in de meivakantie

Het programma van Thuis@ loopt ook in de vakantieweken gewoon door voor de kinderen. Ook staan er in de vakanties leuke activiteiten buiten het Ontmoetingspark op het programma. In de meivakantie werd er een bezoek gebracht aan BuitenHoff Outdoor en De Museumfabriek.

 

Creativiteit in het museum

Woensdag 24 april vertrokken de kinderen van Thuis@ vanaf Ontmoetingspark Rigtersbleek te voet naar De Museumfabriek. Een flinke wandeling op een zonnige dag. De kinderen hadden er geen enkele moeite mee en keken uit naar het bezoek. Bij aankomst kregen de kinderen een boekje in handen om alvast wat opdrachtjes te doen en zo kennis maakten met De Museumfabriek; een museum waar het draait om creativiteit en waar je ook echt mee mag doen. Dit deden de kinderen dan ook. In de Makerspace mochten ze zelf aan het werk. Er werden met veel plezier T-shirts en tasjes beschilderd. Maaike, één van de begeleidsters van Thuis@, kijkt tevreden terug op de activiteit: “Het was een geslaagde dag! De kinderen hebben zonder klagen de wandeling gemaakt, hebben zich naar behoren gedragen in het museum en hebben zich bovenal erg goed vermaakt in de Markerspace. De tevredenheid op de gezichten bij de wandeling terug naar De Bleek was mooi om te zien.”

Op de fiets naar Rutbeek

De kinderen stonden op 2 mei vol verwachting om 11:00 uur klaar voor vertrek. Ze keken er allemaal naar uit om zich uit te leven in de bossen. Er stond namelijk een outdoor activiteit op het programma bij BuitenHoff. Na drie kwartier fietsen, even lunchen en een korte introductie konden de twee groepen (jong en oud) aan de bak met de opdrachten.

Teambuilding

De eerste opdracht stond direct in het teken van teambuilding: het team moest een dik touw aan de hand meenemen naar alle opdrachten die nog zouden volgen. ‘Samen’ was het doel en de boodschap van deze activiteit en uiteraard moesten er zoveel mogelijk punten verdiend worden. De puntentelling speelde mooi in op het teamproces. Per opdracht konden er 25 punten verdiend worden en deze waren bij de start al binnen; deed iemand niet mee of werd de opdracht niet helemaal goed uitgevoerd, dan moesten er punten ingeleverd worden.

De kinderen klommen en klauterden samen door het survivalparcours heen: over een hoge muur, door een dunne buis, onder een net door en slingert aan de touwen! Silke Olbach, stagiaire bij Ontmoetingsclusters Enschede, was ook aanwezig: “De kinderen waren enorm fanatiek! Ze hadden erg veel plezier met elkaar tijdens het survivallen. Het was ook mooi om te zien hoe ze elkaar aanmoedigden en hielpen om over obstakels heen te komen.” Moe en voldaan stapten de kinderen aan het eind van de middag op de fiets en vertrokken weer richting Ontmoetingspark Rigtersbleek.