ENTREEOPLEIDING (BBL)

MBO-OPLEIDING COMBINEREN MET WERKEN OP DE SPORTVERENIGING

In samenwerking met ROC van Twente biedt Ontmoetingsclusters Enschede Entreeopleiding (BBL) aan. 

Het doel is om de Entreeopleiding, die bestaat uit werken (20 uur praktijk) en leren (6 uur theorie), na een jaar met een mbo-diploma af te sluiten.

 

Logo ROC van Twente Entreeopleiding Enschede

Entreeopleiding (BBL)

In een Entreeopleiding leer je algemene vaardigheden die nodig zijn om in een bedrijf te kunnen werken. De opleiding is een eenjarige praktische opleiding. Eén dag in de week worden er lessen aangeboden en is er aandacht voor theorie. De opleiding bestaat grotendeels uit leren in de praktijk. De deelnemers aan de Entreeopleiding lopen 20 uur stage op het Ontmoetingspark.

Kies jouw richting

  • Dienstverlening & Zorg
  • Techniek
  • Horeca

Klik hier voor meer informatie over de Entreeopleiding van ROC van Twente >>> 

Locatie

Op de locatie waar de lessen gegeven worden, en deelnemers praktijkervaring op doen, zijn er vele faciliteiten om verschillende ervaringen op te doen en te leren.

 

SBB Erkend LeerbedrijfDe stage wordt gelopen op het Ontmoetingspark, waar ook de lessen plaatsvinden. De vereniging is een erkend leerbedrijf en heeft een gediplomeerde praktijkopleider. Deze laatste begeleidt deelnemers tijdens de stage op het Ontmoetingspark, samen met een slb’er van de Entreeopleiding.

 

Kosten

Iedereen die 18 jaar of ouder is en nog geen diploma heeft kan zich aanmelden voor een Entreeopleiding.

Er zitten geen kosten aan deelname voor de deelnemers bij het succesvol afronden van de opleiding. Na het behalen van een diploma kun je doorstromen naar een vervolgopleiding of uitstromen richting de arbeidsmarkt.

 

 

Contact

Wil je meer informatie over de Entreeopleiding in combinatie met de Ontmoetingsclusters Enschede? Stuur een e-mail naar Sonja Lassche en vermeld je vragen en/of telefoonnummer.  Wij nemen vervolgens z.s.m. contact op.

Aanmelden kan via de website van ROC van Twente.

 

 

 

Ontmoetingspark Rigtersbleek

Op donderdag 31 januari 2019 ging de eerste Entreeopleiding van start op het terrein van v.v. Rigtersbleek waar twaalf deelnemers hun mbo-diploma behaalden. Op dinsdag 28 januari 2020 ging er opnieuw een groep aan de slag met de Entreeopleiding.

Sinds september 2020 was er weer de mogelijkheid voor mensen om deel te nemen aan de Entreeopleiding op Ontmoetingspark Rigtersbleek en is dus ook de derde groep inmiddels gestart met de Entreeopleiding.

Hoofdingang voetbalvereniging ontmoetingspark Rigtersbleek

Ontmoetingspark Enschede Zuid

In september 2019 is de BBL Entreeopleiding van start gegaan op het terrein van voetbalvereniging Victoria '28.

In september 2020 is er opnieuw een groep van start gegaan.

Victoria '28 Hoofdgebouw Ontmoetingspark

Ontmoetingspark Schreurserve

In februari 2021 gaat de BBL Entreeopleiding van start op het terrein van voetbalvereniging CVV Sparta. Dit onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen (minimaal 14). Indien er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een volwaardige lesgroep, wordt er een combinatie gemaakt met de deelnemers op de andere Ontmoetingsparken.

Accommodatie CVV Sparta Schreurserve