Skip to content

BBL ENTREEOPLEIDING

MBO OPLEIDING COMBINEREN MET WERKEN OP DE SPORTVERENIGING

In samenwerking met ROC van Twente biedt Ontmoetingsclusters Enschede  BBL-entreeopleidingen aan. 

Een entreeopleiding is er voor mensen die geen schooldiploma hebben en hun kansen op een baan willen vergroten. Het is een assistentenopleiding op MBO-niveau 1, helemaal op maat. Er zijn verschillende opleidingen in de richting entreeopleiding.

 

Logo ROC van Twente Entreeopleiding Enschede

BBL Entreeopleiding 

In een Entreeopleiding leert men algemene vaardigheden die nodig zijn om in een bedrijf te kunnen werken. De opleiding is een eenjarige praktische opleiding op MBO-niveau 1. Eén dag in de week worden er lessen aangeboden en is er aandacht voor theorie. De opleiding bestaat grotendeels uit leren in de praktijk. De deelnemers aan de Entreeopleiding lopen 20 uur stage op het Ontmoetingspark.

Kies jouw richting

  • Horeca
  • Groenvoorziening
  • Facilitaire dienst & zorg
  • Techniek

Klik hier voor meer informatie over de Entreeopleidingen van ROC van Twente >>> 

Locatie

Op de locatie waar de lessen gegeven worden, en deelnemers praktijkervaring op doen, zijn er vele faciliteiten om verschillende ervaringen op te doen en te leren.

 

SBB Erkend LeerbedrijfDe stage wordt gelopen op het Ontmoetingspark, waar ook de lessen plaatsvinden. De vereniging is een erkend leerbedrijf en heeft een gediplomeerde praktijkopleider. Deze laatste begeleidt deelnemers tijdens de stage op het Ontmoetingspark, samen met een SLB’er van de Entreeopleiding.

 

Aanmelding & kosten

Iedereen die 18 jaar of ouder is en nog geen diploma heeft kan zich aanmelden voor een Entreeopleiding.

De kosten voor de opleiding bedragen € 243,- voor het gehele schooljaar. Indien de opleiding succesvol wordt afgerond zijn deze kosten niet voor eigen rekening. Na het behalen van een diploma kan men doorstromen naar een MBO-niveau 2 of uitstromen richting de arbeidsmarkt.

 

 

Contact

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar opleiding@ontmoetingsclustersenschede.nl. Je ontvangt vervolgens meer informatie over de aanmeldprocedure en de invulling van het studiejaar.

Wil je meer informatie over de Entreeopleiding? Stuur een e-mail en vermeld je vragen en/of telefoonnummer.  Wij nemen vervolgens z.s.m. contact op.

 

 

Ontmoetingspark Rigtersbleek

Op donderdag 31 januari 2019 vond de eerste lesdag plaats voor twaalf leerlingen op het terrein van v.v. Rigtersbleek. In januari 2020 gaat er opnieuw een Entreeopleiding van start. Aanmelden hiervoor is inmiddels mogelijk!

Hoofdingang voetbalvereniging ontmoetingspark Rigtersbleek

Ontmoetingspark Enschede Zuid

In september 2019 gaat de BBL Entreeopleiding van start op het terrein van voetbalvereniging Victoria '28. Dit onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen (minimaal 14). Indien er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een volwaardige lesgroep, wordt er een combinatie gemaakt met de leerlingen op Ontmoetingspark Rigtersbleek.

Victoria '28 Hoofdgebouw Ontmoetingspark

Ontmoetingspark Schreurserve

In januari 2020 gaat de BBL Entreeopleiding van start op het terrein van voetbalvereniging CVV Sparta. Dit onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen (minimaal 14). Indien er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een volwaardige lesgroep, wordt er een combinatie gemaakt met de leerlingen op Ontmoetingspark Rigtersbleek.

Accommodatie CVV Sparta Schreurserve