Ambitieus plan creëert straks extra zwembaden en sporthallen in Enschede

Sportvelden, een sporthal, een zwembad, huiswerkbegeleiding, kinderdagopvang, lunchroom. Je kan het zo gek niet bedenken of het past wel in een Ontmoetingscluster.

De Werkgroep Ontmoetingsclusters bestaat uit vertegenwoordigers vanuit de sport, zorg en het onderwijs en wil voortvarend aan de slag. Twee clusters zijn al in beeld: Sportpark Bultserve, thuishaven van Sportlust Glanerbrug, en het onderkomen van Sparta Enschede op Schreurserve.

Sporthal en zwembad
Het idee is dat hier gloednieuwe sportaccommodaties ontstaan. Met sporthal, zwembad en kantoorruimten. Blauwdrukken worden gemaakt door Beltman Architecten, waarvan mede-eigenaar Koert Helmers ook in de Werkgroep Onmoetingsclusters zit. De architect laat zich inspireren door voorbeelden vanuit het land. Multifunctionele sportpaviljoenen met op de begane grond kleedkamers, op de eerste verdieping een kantine, fitnessruimte en bad en weer daarboven kantoren.

Sara Nijenhuis en Wouter du Gardijn, bestuursleden bij voetbalclub Rigtersbleek, zijn de creatieve geesten achter de werkgroep. Hun clubgebouw aan de G.J. van Heekstraat fungeert al als een soort buurthuis. Overdag doet het paviljoen onder meer dienst als een lunchroom. Tussen 17.00 en 19.00 uur is er tegen een kleine prijs een daghap verkrijgbaar. Er wordt samengewerkt met (basis)scholen en kinderdagopvang. Zelfs zorginstelling Livio is naar het sportpark gehaald.

Lees het volledig nieuwsitem op 1Twente Enschede  >>> 

Bekijk hier het krantenartikel in Tubantia >>>