Bootcamps voor de jeugd groot succes

CVV Sparta en Victoria ‘28, beide clubs maken deel uit van de Coöperatie Ontmoetingsclusters, hebben samen het initiatief genomen en gebruik gemaakt van de subsidieregeling Winter Games*.

Winter Games

De Winter Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, jongeren te motiveren in beweging te komen. Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de donkere wintermaanden door kunnen komen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens deze coronapandemie minder zijn gaan bewegen, 4 op de 5 beweegt zelfs te weinig. Daarnaast geeft de helft van de jongeren aan zich gespannen te voelen.

Bootcampsessies

In de februari organiseerden ze op zowel de zaterdag (CVV Sparta) als zondag (v.v. Victoria) in totaal 42 bootcampsessies verzorgd door, en op de locatie van, AWA Outdoor op Ontmoetingspark Schreurserve aan de Kotkampweg in Enschede.

Conform de subsidievoorwaarden konden jongeren, jongens en meiden, in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar deelnemen. En dan niet alleen leden van de twee voetbalverenigingen, maar ook niet-leden en jongeren uit de buurt en wijk maakten gebruik van het aanbod. Zo namen er teams deel via ‘t jongerenwerk van Alifa, Tex Town Tigers , FC Aramea, Rigtersbleek, de Tubanters , BC Jugglers , EHC, Top Climbing, de Judosport Oost, alsmede teams van jongeren die zich individueel hadden aangemeld. In totaal namen er 596 jongeren deel: op de zaterdagen 307 en op de zondagen 289 jongeren deel aan een sessie!

De afsluiting van een sessie bestond voor ieder team uit een Team-hindernis-spel. Op basis van een score, bepaald door tijd en strafpunten, werd voor zowel de zaterdag als zondag uiteindelijk één winnend team bepaald, te weten CVV Sparta JO15-1 en het team van Top Climbing. Deze twee winnende teams hebben een gratis tubing-clinic aangeboden gekregen door Skicentrum Moser op het Rutbeek.

===

* De Winter Games zijn een initiatief van de Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland om jongeren te motiveren om tijdens deze donkere wintermaanden in beweging te komen en hen hiermee een positieve impuls te geven. Meer info >>>