CVV Achilles lid van Coöperatie Ontmoetingsclusters

CVV Achilles EnschedeDe voetbalvereniging uit Enschede Noord is één van de eerste zeven leden van de Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede. Per 1 oktober 2018 mogen zij zich lid noemen en is CVV Achilles het Ontmoetingspark van Ontmoetingscluster ’t Wageler. Met veel enthousiasme, hoge verwachtingen en mooie doelen kijkt CVV Achilles uit naar de te verwachten ontwikkelingen.

CVV Achilles Enschede Ontmoetingspark

Krachten bundelen
“Het gedachtegoed van Ontmoetingsclusters Enschede sluit uitstekend aan bij onze visie als vereniging.”, stelt voorzitter Han Deuzeman. Ontmoetingsclusters Enschede staat voor verbinding en ontmoeting en hier streeft ook CVV Achilles naar: “Om een gezonde toekomst te hebben als vereniging moeten we meer samenwerken. Naast de, enigszins voor de hand liggende samenwerking met naast gelegen voetbalvereniging RKSV EMOS, willen we ook samenwerking zoeken met andere (sport)verenigingen, scholen, zorginstellingen en andere organisaties. Samen elkaar versterken en ondersteunen waar mogelijk! Met de Coöperatie worden vereende krachten gebundeld en dit biedt vele mogelijkheden en kansen, onder andere voor de sportende jeugd.”

 

“Prachtig hoe CVV Achilles de doelen van de Coöperatie onderschrijft en dit gaan invullen. Geweldig hoe we daarmee samen een betekenisvolle rol kunnen spelen in dit deel van Enschede voor jong en oud, arm en rijk. Ik kijk uit naar de samenwerking met dit ambitieuze Ontmoetingscluster.”
Jenne Wierstra, Voorzitter Coöperatie Ontmoetingsclusters

Een perfecte groene locatie
CVV Achilles is gelegen aan de rand van Enschede en de omgeving zorgt voor veel (sportieve) mogelijkheden. In de nabijheid van het Ontmoetingspark bevinden zich onder andere verschillende sportverenigingen, een zorgboerderij, Universiteit Twente en verschillende fiets- en wandelroutes. Han: “Onze locatie ligt in een ideale omgeving, tegen een prachtig buitengebied. Niet alleen het natuurgebied, maar ook de positie ten opzichte van mogelijk samenwerkingspartners biedt vele opties tot mooie samenwerkingen. Op ons Ontmoetingspark willen we iedereen de kans geven om optimaal en volop van de omgeving en geboden faciliteiten gebruik te maken. Al met al is ons Ontmoetingspark perfecte plek om te sporten, leren en samen te komen!”

CVV Achilles Enschede Noord Ontmoetingspark 't Wageler

De ontwikkelingen
“We hebben al een verregaande samenwerking met onze buren van RKSV EMOS. Op termijn willen we een gezamenlijk complex realiseren om de samenwerking nog meer vorm te geven én verder uit te bouwen. De plannen voor de Ontmoetingsparken passen uitstekend in dit toekomstplaatje.”, stelt Han verheugd. Op korte termijn zullen er bij CVV Achilles al de nodige veranderingen waarneembaar zijn: “Vanaf nu zijn wij Ontmoetingspark ’t Wageler. Ons clubgebouw gaan we vaker en langer openstellen. Op deze manier kan er ook overdag optimaal gebruik gemaakt worden van onze voorzieningen en zijn bewoners, verenigingen, scholen, zorginstelling en alle andere geïnteresseerde groepen en instanties meer dan welkom. Om dit alles in goede banen te leiden gaan wij op zoek naar een Ontmoetingsclustermanager.” Bij deze ontwikkelingen blijft het echter niet: “Op dit moment zijn we al met enkele (sport)verenigingen in gesprek om een samenwerking vorm te geven. Het gaat dan om het vestigen op ons Ontmoetingspark of onze accommodatie als startlocatie te gebruiken. Voor fietsers, mountainbikers, hardlopers, wandelaars etc. kunnen wij dé locatie bieden, met horeca en kleedruimte, als verzamel- en vertrekpunt voor sport- en beweegactiviteiten in het buitengebied van Enschede Noord.”

Tot slot Han Deuzeman, als woordvoerder van CVV Achilles, over de wens als lid van de Coöperatie: “Onze wens is dat we in de nabije toekomst een prachtig Ontmoetingspark ’t Wageler hebben gerealiseerd met een nieuw Ontmoetingshuis. We denken zelfs al na over een mooie naam voor het Ontmoetingshuis: ’t Wageler BOS (Buurt-, Ontmoetings- & Sportcentrum). Wij kijken uit naar mooie ontmoetingen en verbindingen die mogen gaan plaatsvinden op ons Ontmoetingspark!”

Ontmoetingspark CVV Achilles 't Wageler
Binnenkort stellen wij ook de andere zes leden van de Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede voor: BSC Unisson, CVV Sparta, Sportlust Glanerbrug, v.v. Rigtersbleek, Victoria ’28 & EHV.