De juridische blik van Marieke Goorhuis Oude Sanderink

Marieke Goorhuis Oude Sanderink Damste Advocaten Notarissen Enschede OntmoetingsclustersEr wordt op dit moment achter de schermen hard gewerkt aan de oprichting van de ‘Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede’. Marieke Goorhuis Oude Sanderink is lid van de coöperatie en bovendien speelt de advocate een belangrijke rol in het realiseren van de coöperatie.

De geboren en getogen Oldenzaalse werkt als advocaat bouwrecht en vastgoedtransacties bij Damsté advocaten – notarissen. Ruim tien jaar geleden, al tijdens haar studie, ging Marieke hier aan de slag als juridisch medewerker: “Na het behalen van mijn Master Nederlands en Master Notarieel Recht ben ik in dienst getreden als advocaat. Ik heb mij in de afgelopen jaren ontwikkeld tot senior advocaat bouwrecht en vastgoedtransacties.”

Enschede in ontwikkeling
Naast haar commerciële baan heeft Marieke ook een zeer sociale kant: “Ik heb altijd sterk het gevoel iets voor de maatschappij te willen betekenen en hier iets aan bij te dragen. In mijn baan kan ik dit niet goed kwijt en daarom ben ik opzoek gegaan naar een aanvullende taak waar ik deze aspecten van mijzelf ten volle kan benutten.” De moeder van twee kinderen, met passie voor juridische zaken, besloot om die reden toe te treden tot de Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede: “Het is voor mij belangrijk dat ik mijn juridische kwaliteiten kan inzetten én hiermee een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van Enschede. Met de Ontmoetingsclusters komen beide samen en hier heb ik een goed gevoel bij. Mijn keus was dan ook snel gemaakt om dit sociale initiatief te ondersteunen en mijn kennis en kwaliteiten hiervoor in te zetten. Het is een prachtig initiatief waar ik vierkant achtersta!”

“Aan de ontwikkeling van Enschede draag ik graag mijn steentje bij!”

Veelzijdige & bruisende stad
Marieke woont in Oldenzaal en komt uit een hecht en vooral ook Twentse familie. Sinds 2008 is ze werkzaam in Enschede en is ze de stad steeds beter gaan leren kennen: “Vroeger was Enschede voor mij de grote stad waar ik met mijn ouders ging winkelen en een kopje koffie dronk bij de V&D. Hoe anders is dit tegenwoordig! Ik ben Enschede steeds meer gaan waarderen. Het is in mijn ogen een veelzijdige en veelal bruisende stad met een leuk centrum. Ondanks dat ik er niet woon ben ik veel in Enschede te vinden en kom ik hier graag, mede door de zo gemoedelijke Twentse mentaliteit. Aan de ontwikkeling van deze mooie stad draag ik dan ook graag mijn steentje bij.”

 

Een scherpe & juridische blik
De ambitieuze en hardwerkende advocate verwacht vanuit haar scherpe en juridische blik invulling te geven aan haar taken binnen de coöperatie. “De Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede is een organisatie in ontwikkeling die nu in een opstartfase zit. Hierin kan ik met mijn achtergrond een waardevolle praktische inbreng hebben en zal ik een kritisch en meedenkend lid zijn. Ik kijk ernaar uit om met alle betrokkenen een sterke en stabiele organisatie neer te zetten.”, aldus Marieke, een vrouw die houdt van uitdagingen en het bedenken van oplossingen, over haar rol binnen de coöperatie.

 

“Ik kan alleen maar hopen dat de inwoners van Enschede
net zo enthousiast worden van de plannen als ik ben!”

 

Dé plek voor ontmoeting
Aan enthousiasme en daadkracht ontbreekt het niet. Haar doelen voor de aankomende periode en de toekomst heeft Marieke dan ook helder: “De coöperatie oprichten en vorm geven, zodat al op korte termijn dit prachtige initiatief in de praktijk vorm gaat krijgen. Om dit te realiseren is het belangrijk dat er in de komende periode draagvlak gecreëerd wordt voor de Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede. Ik kan alleen maar hopen dat de inwoners van Enschede net zo enthousiast worden van de plannen als ik ben! En hoe mooi is het dat ik met mijn kennis en kunde een bijdrage kan leveren aan het realiseren van alle beoogde Ontmoetingsparken? Dé plek waar verbinding plaatsvindt en de inwoners elkaar ontmoeten. Ik geloof erin dat dit veel moois en goeds gaat opleveren voor de stad en iedereen die verbonden is met Enschede.”

===

Marieke Goorhuis Oude Sanderink op LinkedIn >>>