Een dag in het teken van Verkeersveiligheid

Op vrijdag 20 september organiseerde Univé Oost het jaarlijks terugkerend evenement ‘Univé Helpt!’. De activiteiten in Enschede werden in samenwerking met Ontmoetingsclusters Enschede georganiseerd. Gracia van der Boon, medewerker events, was hier nauw bij betrokken en schreef een verslag van de geslaagde dag. Een dag die volledig in het teken stond van verkeersveiligheid.

Al vroeg in de ochtend werden alle medewerkers van Univé Oost getrakteerd op een uitgebreid ontbijt op de kantoren Enschede, Groenlo en Winterswijk. Nadat iedereen had genoten van een heerlijk ontbijt was het tijd om aan de slag te gaan.

 

Activiteiten in het teken van Verkeersveiligheid

De dag stond in het teken van het hoofdthema verkeersveiligheid. De bedoeling van ‘Univé Helpt!’ was om deze dag zoveel mogelijk mensen te informeren over verkeersveiligheid. Dit werd onder andere gedaan door een VR-film te bekijken, een verkeersquiz te doen, een skippybalparcours al append af te leggen en informatie te geven over de e-bike. In samenwerking met Ontmoetingsclusters Enschede werden er drie fietsroutes in Enschede uitgestippeld om verschillende doelgroepen een bezoek te brengen.

 

Woonzorgcentra, voortgezet onderwijs & basisscholen

We starten de route langs woonzorgcentra De Posten en Liberein Florapark om de zelfstandige ouderen te informeren. Aan de verkeersquiz werd volop deelgenomen en er ontstonden mooie discussies. De VR-film vonden ze heftig en de informatie over de e-bike nuttig.

Daarna werd de route vervolgd naar het voortgezet onderwijs. Bij Bonhoeffer College aan de Geesinkweg deden tweedejaars leerlingen enthousiast mee. Voor de tieners zat er bovendien nog een wedstijd element in. De Kahoot verkeersquiz geeft niet alleen aan of je de vraag goed hebt, maar ook wie het snelste het juiste antwoord intoetst. Door een rouleersysteem deden de tieners alle drie de onderdelen. Ook bij het skippybalparcours werd duidelijk dat appen in het verkeer écht gevaarlijk is.

Tenslotte werden basisscholen aangedaan en kregen kinderen uit groep 7, samen met enkele ouders en de leraren, ook inzichten hoe belangrijk verkeersveiligheid is.

 

Ontmoetingspark Enschede Zuid

Univé Helpt werd afgesloten op Ontmoetingspark Enschede Zuid, waar de gehele middag al activiteiten plaatsvonden in verband met de officiële opening. Op het terrein van Victoria ‘28 verzamelden alle medewerkers van Univé zich die de fietsroutes hadden afgelegd voor een gezellig hapje en een drankje. Moe en voldaan werden ervaringen uitgewisseld en keek iedereen terug op een meer dan geslaagde, en bovendien zeer zonnige, dag!