Eerste editie lampionnentocht een succes

Op vrijdag 8 november werd in Enschede Noord de eerste Lampionnentocht georganiseerd. In het Ontmoetingscluster ’t Wageler kwamen kinderen, samen met hun ouders/verzorgers, bij Kinderboerderij Noord om een eigen lampion te maken. Gracia van der Boon was erbij: “Er werden mooi en vrolijke lampionnen gemaakt, versierd met lint en glitters. Eenmaal uit geknutseld kregen de kinderen een lampje en zagen alle lampionnen er fantastisch uit!”

 

Een muzikale tocht

De kinderen waren er om zeven uur helemaal klaar voor om de straat op te gaan voor de Sint Maarten Lampionnentocht. De opkomst was groot! Met maar liefst zeventig kinderen en ouders/verzorgers ging de tocht door de wijk Deppenbroek, op weg naar Liberein Ariënsstaete. Helaas zonder Marchingband ‘Musica Futurum’: “Door familieomstandigheden hebben ze helaas, ook tot hun eigen spijt, op het laatste moment, moeten afzeggen. Desondanks werd het toch nog een muzikale tocht. De kinderen zongen onderweg namelijk samen allerlei Sint Maarten liedjes.”

 

Jaarlijks event

Na een gezellige wandeling door de wijk kwam de groep aan bij woonzorgcentra Liberein Ariënsstaete. In de hal hebben de kinderen ook hier nog een keer gezongen voor de ouderen. Zowel de kinderen als de ouderen hebben genoten van deze avond. Gracia: “We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie, met een mooie opkomst en positieve reacties. Het voornemen is om hier een jaarlijks evenement van te maken, en dit ook in meerdere Ontmoetingsclusters. Hopelijk mogen we volgend jaar nog meer kinderen verwelkomen én is de marchingband dan ook van de partij.”