Elke week Opschoondag voor Thuis@Rigtersbleek

In het voorjaar kon de Landelijke Opschoondag niet doorgaan helaas in verband met het coronavirus. De datum werd verschoven naar zaterdag 19 september. Nog steeds gelden er maatregelen in de strijd tegen COVID19. Dit weerhield de kinderen van Thuis@Rigtersbleek niet om op passende wijze toch aandacht te vragen voor deze dag.

 

Elke maandag en donderdag gaan de kinderen de wijk in om zwerfafval op te ruimen*. Het lag even stil, maar sinds deze maand zijn ze weer wekelijks hardwerkend te vinden in de straten van Twekkelerveld. Zo ook afgelopen donderdag, waarbij ze op eigen wijze de #WordCleanupDay onder de aandacht brachten.

 

De kinderen hopen dat iedereen een steentje bijdraagt aan een schone wijk en ondertussen gaan zij vol energie en enthousiasme wekelijks de wijk in. Voor hen is het namelijk elke maandag en donderdag Cleanup Day!

Landelijke opschoondag sept 2020 (Thuis@)

* Afvalproject
De acties tegen zwerfafval maken onderdeel uit van een interregionaal project waar het onderhoud van de openbare ruimte centraal staat. Het V-project “Onderhoud openbare ruimte/Stadtbildpflege 2.0” is begin 2019 van start gegaan voor twee jaar. Partijen die zich hiervoor inzetten en hierin investeren zijn onder andere: gemeente Enschede, Woningcoöperatie Domijn, Ontmoetingsclusters Enschede, v.v. Rigtersbleek en Stichting Vrienden van de G. Zij willen zich samen inzetten voor het onderhouden van de openbare ruimte. Meer informatie >>>