G-voetballers helpen een grijptangetje mee

Vandaag op de Landelijke Opschoondag, ook wel WorldCleanupDay genoemd, gingen de spelers van G1 weer vrolijk aan de slag om langs het fietspad F35 zwerfafval op te ruimen. Gewapend met vuilniszakken en grijptangen gingen ze aan de slag.

 

Complimenten & resultaat

“Heel erg bedankt!” roept een vrouw vanaf haar fiets naar de spelers. Even verderop krijgen ze “Goed bezig!” te horen. Dat geeft de spelers goede moed. Zo af en toe reageren passerende fietsers geïrriteerd, omdat ze op het fietspad lopen. Dat is jammer, maar daar trekken de spelers zich weinig van aan. Ze zijn namelijk met iets belangrijks bezig: de buurt zwerfafvalvrij maken. Bij Speeltuin ’t Heelal wordt na afloop verzameld. Het resultaat: twee grote vuilniszakken vol troep. Tevreden gaan de spelers naar huis.

 

Samen voor een schone wijk

Niet alleen op de Landelijke Opschoondag gaan de spelers van Stichting Vrienden van de G op pad met hun grijptangen en vuilniszakken. Iedere zaterdagmiddag wordt ervan af nu namelijk, net als vorig seizoen, door een team van de G-voetbal van v.v. Rigtersbleek zwerfafval opgeruimd. Met name langs de fietssnelweg F35 aan de rand van Twekkelerveld. De kinderen van Thuis@Rigtersbleek, die afgelopen donderdag ook al op pad gingen, gaan de straten in nabij Ontmoetingspark Rigtersbleek.

 

Afvalproject

De acties tegen zwerfafval maken onderdeel uit van een interregionaal project waar het onderhoud van de openbare ruimte centraal staat. Het V-project “Onderhoud openbare ruimte/Stadtbildpflege 2.0” is begin 2019 van start gegaan voor twee jaar. Partijen die zich hiervoor inzetten en hierin investeren zijn onder andere: gemeente Enschede, Woningcoöperatie Domijn, Ontmoetingsclusters Enschede, v.v. Rigtersbleek en Stichting Vrienden van de G. Zij willen zich samen inzetten voor het onderhouden van de openbare ruimte. Meer informatie >>>