Geslaagde Social Lunch

Op maandag 8 juli vond de tweede Social Lunch plaats. Op Ontmoetingspark Rigtersbleek kwamen meer dan veertig mensen, werkzaam in Enschede binnen zorg, onderwijs & maatschappelijk instanties, samen.

 

Deze middag mochten we onder andere Wijkteam Noord-Noord, Ambiq, ROC van Twente, Opvoedondersteuning Enschede Noord, Wijkwijzer Twekkelerveld, Radar Uitvoering, Curess, Ruimbaan, Humanitas, Aveleijn, gemeente Enschede, Leger des Heils, SVEN, ZAZ Welzijn, OBS Twekkelerveld, Current, Mens & Zo, RCH, M- Pact, Werkplein Twente, Coöperatie Zorgondernemers-Twente en Alifa verwelkomen. Laatstgenoemde was deze middag de partij die naast Ontmoetingsclusters Enschede het woord nam. Algemeen directeur Liselot Reversma deelde tijdens de lunch meer over de werkzaamheden en diensten van Alifa in Enschede.

 

Sara Nijenhuis, woordvoerder regiegroep Ontmoetingsclusters Enschede: ‘De interesse was groot en het is een mooie ontwikkeling dat we op deze wijze elkaar kunnen ontmoeten en elkaar zo beter leren kennen. Onze intentie en hoop is om op deze manier waardevolle verbindingen tot stand te laten komen. Verbindingen om kennis uit te wisselen en om (nieuwe) samenwerkingen te realiseren. Meer en meer hopen we alle partijen te leren kennen die zich zo hard en enthousiast inzetten voor onze mooie stad en haar inwoners. Zo weten we elkaar in de toekomst makkelijker te vinden en de mensen naar de juiste organisaties door te verwijzen voor passende, goede en efficiënte ondersteuning bij (hulp)vragen van de mensen uit de wijken. We hebben met z’n allen namelijk maar één doel en dat is onze stad een stukje beter maken en dat doen we allemaal op onze eigen manier, maar samen kunnen we meer.”

 

Vervolg

We kijken uit naar de volgende Social Lunch op één van de Ontmoetingsparken in Enschede. Elk kwartaal wordt er vanuit Ontmoetingsclusters Enschede een Social Lunch georganiseerd, mede door Sonja Lassche (Ontmoetingsclustermanager Rigtersbleek). Sara Nijenhuis is bij de Social Lunch aanwezig om te vertellen over de ontwikkelingen vanuit de Ontmoetingsclusters. En ook komen er andere partijen aan het woord om hun verhaal te delen.

 

De datum voor de eerstvolgende Social Lunch volgt zo spoedig mogelijk.

 

Voor vragen en opmerkingen, of bij interesse om aanwezig te zijn, kan contact opgenomen worden Sonja Lassche door te mailen naar ontmoetingsclustermanager@rigtersbleek.nl.

Social Lunch Ontmoetingspark Rigtersbleek