Gymlessen op Liberein Florapark

In het kader van de Nationale Buitenspeeldag organiseerden wij op woensdagochtend 12 juni een activiteit in samenwerking met Liberein en basisschool De Fontein. Op de jaarlijkse Buitenspeeldag proberen Jantje Beton en Nickelodeon één grote speelplek te maken van Nederland, zodat 150.000 kinderen tijdens deze twaalfde editie onbezorgd kunnen spelen. Want buitenspelen is gezond en leuk! Natuurlijk dragen wij daar graag een steentje aan bij op een creatieve manier.

 

Een aangepaste gymles

Het was een zonnige ochtend en al om 09:00 uur kwamen de eerste kinderen van basisschool De Fontein naar woonzorgcentra Liberein Florapark. Deze ochtend geen gymnastiek in de sportzaal, maar op het voorpleintje van het Florapark.

Gymleerkracht Tom Hidding had vele leuke spellen uitgezet voor de kinderen. Om op te warmen begonnen ze met het kat- en muisspel; tikkertje waarbij de kat de staarten van de muizen probeert af te pakken. Vol energie en lekker opgewarmd gingen de kinderen door met de andere spellen. Er werden visjes gevangen, op koord gelopen, met pijl en boog geschoten, jeu de boules gespeeld en op straat werd er gehockeyd.

Meedoen & toekijken

De bewoners van Liberein mochten uiteraard meedoen. Sommige deden dit met veel plezier en de anderen keken met veel genoegen toe. Vanaf hun balkon of tuintje genoten ze van de vele spelende kinderen die deze ochtend langskwamen; elk uur een nieuwe groep. Zo volgden bijna 100 kinderen hun gymles op Liberein Florapark onder toeziend oog van de ouderen.