Het dynamische duo van Ontmoetingspark Rigtersbleek

In dit artikel willen we jullie kennis laten maken met het dynamische duo Sonja Lassche & Nicole te Focht van Ontmoetingspark Rigtersbleek.

Ontmoetingsclustermanager

Om alle activiteiten op Ontmoetingspark Rigtersbleek in goede banen te leiden is Sonja Lassche aangesteld als Ontmoetingsclustermanager. Zij coördineert, regelt, organiseert, begeleidt en controleert alles wat er gebeurt op het Ontmoetingspark.

 

Sonja: “Als vliegende keep spring ik bij waar het nodig is. ‘Hands on’ dat is mijn motto. Ik schakel op meerdere vlakken tegelijk, vaak ben ik ook onderweg om nieuwe en bestaande externe contacten te onderhouden of om nieuwe verbindingen aan te gaan. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag voor iedere medewerker is ook een van mijn werkzaamheden. Net als het aanvragen van subsidies. Daarnaast valt het aansturen van ruim 60 medewerkers ook onder mijn verantwoordelijkheid. Vrijwilligers, trainers, stagiaires, gastvrouwen noem iedereen maar op, voor mij maakt de ‘titel’ niet uit. Iedereen is gelijk! Samen moeten we het doen. Zonder al die medewerkers zouden we het Ontmoetingspark niet kunnen draaien.”

 

Assistent Ontmoetingsclustermanager

Nicole is aangesteld als assistent Ontmoetingsclustermanager. Nicole ondersteunt Ontmoetingsclustermanager Sonja waar nodig bij alle taken en verantwoordelijkheden. Nicole: “Ik ben medeverantwoordelijk voor het aansturen en coördineren van alle medewerkers, clubleden en gasten. Sonja en ik zijn samen hét aanspreekpunt bij Rigtersbleek. Ik vind het een mooie en uitdagende functie, waarin elke dag weer anders is!”

 

Ontmoetingspark

“Mensen vragen me regelmatig wat we hier doen. Ze zien een voetbalvereniging en lezen Ontmoetingspark. Maar wat dat betekent, dat weten ze vaak niet. Tijdens deze coronacrisis is het park dicht. Inmiddels worden de maatregelen versoepeld en beginnen gelukkig de voetbaltrainingen weer. Maar we doen veel meer dan alleen de voetballers en hun ouders/begeleiders ontvangen,” vertelt Sonja Lassche, Ontmoetingsclustermanager Rigtersbleek. “We mogen nu dus nog niet open, maar ik wil toch vast vertellen wat we hier doen. En wat we weer gaan doen!”

 

Iedereen is welkom

Een korte uitleg: een Ontmoetingspark heeft als kern altijd een sportvereniging. Vaak zijn het voetbalverenigingen, maar ook bij bijvoorbeeld de Enschedese Hockeyvereniging is een Ontmoetingspark gevestigd. Naast het faciliteren van sport zoekt de vereniging naar mogelijkheden om meer te betekenen voor de wijk en haar inwoners om hen heen. Er worden contacten gelegd met welzijnsorganisaties en zorginstellingen. Er worden werk- en stageplekken gecreëerd. Door samen te werken ontstaat verbinding en ontmoeting.  In de praktijk betekent het dat het Ontmoetingspark de hele dag voor iedereen open is. Iedereen is welkom voor een praatje, een training of een activiteit. Daarnaast kunnen mensen hulp krijgen. Om hulp vragen is voor veel mensen vaak moeilijker dan het lijkt. Een sportvereniging midden in de wijk voelt vaak veiliger dan een grote officiële instelling. Zo kan iedereen zich gehoord en gezien voelen. Of het nu gaat om clubleden, medewerkers, stagiaires, gasten of leden van andere voetbalclubs: Iedereen is welkom! Dus kom ALS HET WEER KAN een kijkje nemen.”

 

Lees hier meer over een dag op Ontmoetingspark Rigtersbleek >>>