Het gezicht achter de verhalen & foto’s

Op onze website verschijnen met regelmaat nieuwsberichten over onder andere Thuis@, de Entreeopleiding en andere activiteiten en ontwikkelingen. Met de input van alle betrokkenen werden deze berichten vooralsnog door Manon Oosting geschreven en geplaatst Nu al meer dan een jaar is ook Marijke Tetteroo hierbij betrokken, waardoor we nog meer verhalen uit de praktijk kunnen delen. Hoog tijd om Marijke voor te stellen.

 

Dag lezers. Ik ben Marijke Tetteroo, 38 jaar oud en heb al regelmatig artikelen geschreven over activiteiten van de Ontmoetingsclusters Enschede. Daarnaast heb ik jullie ook regelmatig met verschillende mensen kennis laten maken en nu is het de beurt aan mijzelf. De komende maanden kan het namelijk zo zijn dat je me eens treft op de Ontmoetingsparken, al dan niet met mijn fototoestel.

 

Onderweg

Ik ben geboren en getogen in Leidschendam. Voor ik naar Enschede kwam heb ik negen jaar in en om Woerden gewoond. Inmiddels woon ik ruim zeven jaar in onze mooie stad Enschede. Na de middelbare school heb ik de PABO gedaan en ik heb ook enige tijd als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Helaas zat het één en ander tegen, waardoor ik een andere weg moest kiezen. Via vrijwilligerswerk kwam ik in de bibliotheekwereld terecht. Daar kon ik mijn passie voor onderwijs uitleven in het jeugdbibliotheekwerk. Daarnaast heb ik diploma’s gehaald als bibliothecaris, informatiespecialist en mediacoach. Hoewel ik genoot van dat werk, namen de mogelijkheden door bezuinigingen sterk af.

 

Gek op taal

Nu ben ik inmiddels alweer ruim een jaar zelfstandig ondernemer. Ik ben gek op taal en op informatie verstrekken. Verschillende bedrijven vroegen me om hulp bij het schrijven van teksten voor hun website.  Mijn belangrijkste opdrachtgever is BBProductions, die de wijkkranten van Enschede Zuid maakt en uitgeeft. Als razende reporter ga ik langs bij evenementen in Zuid, maak ik foto’s en doe verslag. Ook ga ik regelmatig op zoek naar verdiepende verhalen of ik interview mensen uit de buurt.

 

De eerste kennismaking

Toen Ontmoetingspark Enschede Zuid in 2019 openging, was ik dus ook van de partij. De organisatie was erg blij met de berichtgeving en zo werd het eerste contact gelegd. Ik werd geraakt door het werk dat Martijn Koop doet voor en met de kinderen bij Thuis@. Ook het aanbieden van de Entreeopleiding op het Ontmoetingspark vind ik geweldig! Toen Manon vroeg of ik wilde helpen met het uitbreiden van het nieuws en het daarmee hopelijk vergroten van de mooie en waardevolle initiatieven van Ontmoetingsclusters Enschede, heb ik dan ook volmondig ja gezegd.

 

Betrokkenheid & interesse

Wat me zo aanspreekt aan de Ontmoetingsclusters Enschede? Dat ze proberen dichtbij huis mensen te verbinden. Iedereen verdient een kans in het leven, ongeacht wat je achtergrond is. Daar ben ik het roerend mee eens. Ik heb wel een goede opleiding gehad en kunnen werken. Maar toen ik jong was, ben ik extreem gepest en ik was chronisch ziek. Bovendien kampten mijn ouders met ziektes. Ondanks alles ging ik door, haalde tienen en zei dat alles goed was. Achteraf weet ik dat dat niet zo was, met alle gevolgen van dien. Als er toen zoiets als Thuis@ bij mij in de buurt was geweest, had me dat enorm kunnen helpen. Of gewoon iemand die echt in mij geïnteresseerd was. Die oprechte betrokkenheid en interesse voor elkaar zie ik namelijk bij alle medewerkers: van de stagiaires tot de docenten van de Entreeopleiding en van de mensen in de keuken tot de Ontmoetingsclustermanagers.

 

Win-win

Chronisch ziek ben ik helaas nog steeds. Dat wil niet zeggen dat ik niks kan, maar wel dat ik beperkt ben in mijn energie. Me inzetten voor Ontmoetingsclusters Enschede geeft me energie! Dus wat is er fijner dan iets doen wat ik leuk vind, waarmee ik mensen help en waar ik zelf ook ‘beter’ van word?!

 

Ik hoop dat in de nabije toekomst de OCE mogen uitbreiden en bekender mogen worden. Contact met andere mensen is tenslotte voor ieder mens van belang en als ik daar al schrijvend mijn steentje aan bij kan dragen … wat wil ik dan nog meer! In de toekomst hoop ik dan ook dat er meer en meer foto’s van mij voorbij mogen komen en de daarbij behorende verslagen. Dit met als doel om ook jullie kennis te kunnen laten maken met de mooie dingen die plaatsvinden op onder andere de Ontmoetingsparken in Enschede.