Het leukste uitje van de zomervakantie

De zomervakantie is bijna ten einde en het laatste uitje stond dan ook op de planning. Op donderdag 13 augustus stond de leukste activiteit op het programma. Een mooie afsluiting en bijna alle kinderen waren inmiddels ook weer terug van vakantie.

 

Lyall: “Uit ervaring weten we inmiddels dat dit het favoriete uitje was van de kinderen … een bezoek aan attractiepark de Waarbeek. Normaal gaan we van 11 tot 16 uur, maar we wisten vooraf al dat de kinderen meer tijd zouden willen doorbrengen in het park. We maakten daarom een uitzondering en planden deze dag tot half zes.”

 

Om tien uur al verzamelden de kinderen zich enthousiast op Ontmoetingspark Rigtersbleek. Dit keer niet om een lunch te maken, want het programma bij de Waarbeek is all-in. Een half uurtje wachten en toen was het tijd om op de fiets te springen. Bij de Waarbeek stonden de kinderen van Thuis@Enschede Zuid al te wachten. Met ruim zestig personen, kinderen en begeleiders, werd het attractiepark betreden.

 

“We waren met een grote groep en vooraf verzamelden we ons dan ook binnen en maakten heldere afspraken met de kinderen. Ze kregen uitleg over hoe alles werkte met het onbeperkt eten en drinken en spraken een verzamelplek af in het park. Popelend van ongeduld stuurden we ze vervolgens het attractiepark in en vanaf toen hebben we ze eigenlijk niet meer gezien en gehoord op de verzamelplek.”, aldus begeleider Lyall. Diana zag ook hoe de kinderen genoten terwijl ze door het park liep: “Natuurlijk kwam er een enkeling even langs voor een pleister of om een bloedneus te stoppen. Dat is geen verrassing als je met kinderen op pad gaat en ze vol enthousiasme losgaan in zo’n mooi park. Hier zijn we dan ook altijd goed op voorbereid. Met elk uitje nemen we een grote koffer mee met alle benodigdheden, zoals extra kleding, doekjes, EHBO set, extra pleisters, bandenplakspul, zonnebrand, azaron … we denken aan alles!”

 

Om half zes deden de attracties hun laatste ronden en werd het park langzaam afgesloten. Grote teleurstelling bij de kinderen uiteraard die er geen genoeg van konden krijgen. Toch was het tijd om de hesjes weer aan te doen en op de fiets te springen. Deze terugreis ging moeizaam, door de vermoeidheid na zo’n lange dag in de attracties en dan ook nog tegenwinden en de warmte. Twintig minuten later dan de bedoeling was kwamen de kids uitgeput terug op Ontmoetingspark waar enkele ouders de kinderen al stonden op te wachten. Vol met enthousiaste verhalen gingen ze naar huis.