Kick-off schooljaar

Ontmoetingsclusters Enschede staat voor het verbinden en verenigen van jong en oud, samen met alle partijen. Met de kick-off van het nieuwe schooljaar hebben we hiervoor een leuke activiteit georganiseerd! Een eerste mooie stap waarmee Ontmoetingsclusters Enschede laat zien wat er mogelijk is door samen te werken en de verbindingen te leggen. Dit doen we op vrijdag 21 september, tijdens de Nationale Sportweek, in het Ontmoetingscluster Schreurserve.

4. Ontmoetingscluster Schreurserve

Sport & spel

De leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van de basisscholen De Fontein en Paus Joannes starten het schooljaar op een sportieve, speelse en creatieve wijze. De activiteiten vinden plaats van 08.30 tot 14.00 uur op verschillende locaties binnen dit Ontmoetingscluster. Samen met AWA Outdoor is er een uitdagend en sportief programma voor de kinderen op het terrein van Tex Town Tigers.

 

Burendag

Op zaterdag 22 september is het Nationale Burendag. Een prachtig initiatief van het Oranje Fonds waar wij graag bij aansluiten. Een feestdag die je samen viert met je buren, een dag waarop je gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Hier haken wij met de Kick-Off op in, de dag voor de Nationale Burendag, door een deel van het programma te laten plaatsvinden op, en in samenwerking met, Zorgcentrum Liberein Florapark. De kinderen gaan hier samen met de bewoners de lunch maken en diverse spellen doen.

 

Al met al belooft het een leuke, gezellige en sportieve dag te worden voor de kinderen én de bewoners van Liberein!

Kick-Off basisscholen Ontmoetingscluster Schreurserve

 

De toekomst

Het project ‘Kick-off’ voor basisscholen starten we dit jaar in het Ontmoetingscluster Schreurserve. In de toekomst zal dit event in alle Ontmoetingsclusters georganiseerd gaan worden. Binnen het Ontmoetingscluster verbinden we met dit project het Ontmoetingspark, het Ontmoetingshuis en alle organisaties op het gebied van zorg, onderwijs en sport. Het event wordt georganiseerd onder leiding regiegroeplid Gracia van der Boon. Zij is eigenaar van ORGE Sport Events en met haar kennis en ervaring een expert op het organiseren van evenementen.