Kinderen zingen kerstliederen met ouderen

De kinderen van basisschool De Fontein zongen vorige week samen kerstliederen met ouderen van Liberein.

De ouderen van zorgcentrum Liberein Florapark beleefden een prachtige ochtend. De kinderen van groep vier en groep vijf kwamen op bezoek. Gracia van der Boon, coördinator van dit initiatief, vertelt over deze bijzondere en emotionele ochtend.

Het was een ochtend vol emotie en plezier. De kinderen kwamen binnen en hielpen mee meet koffie en thee serveren. De ouderen kregen er uiteraard ook een koekje bij uit de trommel waar de kinderen mee rond gingen. Vervolgens schoven de kinderen ook aan tafel en dronken hun glaasje ranja. Er ontstonden mooie gesprekken. Zo zit mevrouw Janssen bijvoorbeeld in een elektrische rolstoel en kreeg van de nieuwsgierige kinderen allerlei vragen over deze stoel. Prachtig om te zien hoe de jonge groep kinderen van 7 á 8 jaar oud, liefdevol en met veel respect in contact waren met de ouderen.

Terwijl er volop gekletst werd kwam musicus Jorrit Woudt binnen en kroop achter de piano. Niet veel later sloten de kinderen bij hem aan en hebben zes klassieke kerstliederen gezongen. De ouderen, die de teksten op papier hadden gekregen, zongen uit volle borst mee. Door Liberein Florapark galmden onder andere de liederen “Komt allen tezamen” en “Midden in de winternacht”.

Mevrouw Pietersen* kreeg het te kwaad en tranen schoten haar in de ogen: “Wat zingen de kinderen prachtig!”, zei ze trots en ontroerd.

Als afsluiting deden de kinderen nog een mooie toegift met een eigen nummer. Ze zongen in canon “Vrolijk kerstfeest iedereen” en sloten zo een prachtige ochtend af. Na afloop was iedereen het erover eens: de kerstsamenzang was een groot succes! De kinderen van De Fontein en de ouderen van Liberein genoten zichtbaar.  De begeleiding met musicus Jorrit Woudt zorgde bovendien voor een extra mooie en sfeervolle kerstochtend.


De ontmoeting tussen Liberein Florapark en basisschool De Fontein vond plaats in Ontmoetingscluster Schreurserve en werd door Ontmoetingsclusters Enschede geïnitieerd. De samenwerking tussen betrokken partijen was er al eerder tijdens een succesvolle kick-off van het schooljaar. In de toekomst hopen we op nog meer mooie ontmoetingen tussen kinderen en ouderen – in alle Ontmoetingsclusters van Enschede.

* Alle namen van bewoners en kinderen in dit artikel zijn fictief