Klimmen én zwemmen

Op woensdag 5 augustus was de dag waarop er in deze week weer een uitje op het programma stond voor de kids van Thuis@. Deze warme zomerse dag werd er geklommen op recreatiepark Het Rutbeek.

 

Diana: “Zoals inmiddels gebruikelijk werden op het Ontmoetingspark de eigen lunchpakketten gemaakt en vertrokken we op de fiets naar het Rutbeek. Ook dit keer had iedereen weer keurig gefietst en bij aankomst kregen ze daar dan ook een groot compliment voor. Dit blijft immers altijd spannend om met een grote groep te fietsen en vraagt veel verantwoordelijkheid van alle kinderen. Gelukkig nemen ze deze ook en komen we keer op keer allemaal weer veilig en vrolijk aan.”

 

Bij aankomst gelijk even de lunch op eten en vervolgens nog een half uurtje wachten tot ze het klimbos in konden. Gezien het warme weer was de verleiding groot om even richting het water te gaan om ‘pootje te baden’. “Het bleef natuurlijk, gezien de warmte deze dag, niet bij pootje baden. De één na de ander sprong, met kleren en al, het water in. Het werd een grote natte boel en ze genoten er allemaal van. Een kwartier voor tijd eruit en opdraven voor de activiteit die op het programma stond.”

 

In de schaduw van de bossen op het Rutbeek werd er geklommen. Alle kinderen deden eerst een oefenrondje langs het hele parcours. Wanneer dit ging goed, en ze het zelf durfden, mochten ze de volgende stap zetten. Het was een mooie sportieve activiteit waar ze samen veel plezier aan beleefden. En al tijdens het klimmen was er ook het verlangen om weer het water in te duiken na afloop.

 

Diana: “We zaten wat krap met onze tijd, maar de kinderen hadden zo’n zin om nog even te zwemmen. Terwijl zij klommen en klauterden zochten we dan ook contact met alle ouders. Die hadden er geen problemen mee dat het deze dag iets later zou worden. Samen konden ze nog even heerlijk drie kwartier het water in om af te koelen. Vervolgens stapte iedereen met een glimlach op de fiets, moe en voldaan, op weg weer naar huis.