Koningsspelen op Ontmoetingsparken

Vrijdag 12 april staat de hele dag in het teken van de Koningsspelen! Op Ontmoetingspark Enschede Zuid en Ontmoetingspark Schreurserve organiseren wij een gratis event voor kinderen van alle leeftijden. Er is een Springkussenfestival met stormbanen en springkussens! Ook zijn er diverse sport- en spelactiviteiten waar de kinderen aan deel kunnen nemen. Iedereen uit de buurt is welkom!

De Ontmoetingsparken vrij toegankelijk en iedereen kan gratis binnenlopen. Er kan gesprongen en gesport worden. Beide locaties hebben bovendien een mooie speeltuin waar gespeeld kan worden. Natuurlijk kan er vanaf het terras toegekeken worden naar de spelende kids onder het genot van een drankje. Het clubhuis van Victoria ’28 en CVV Sparta zijn namelijk uiteraard geopend om een hapje en drankje te kopen.

 

Van alles te beleven

Gracia van der Boon is binnen de Coöperatie Ontmoetingscluster Enschede verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten waar ontmoeting en verbinding centraal staat. Zij is dan ook de initiatiefnemer en coördinator van de springkussenfestivals tijdens de Koningsspelen 2019: “Voor deze twee events hebben we ervoor gekozen om op twee prachtige Ontmoetingsparken de springkussenfestivals te organiseren. De accommodaties van CVV Sparta en Victoria ’28 hebben niet alleen de ruimte voor de springkussens, stormbanen en sport- & spelactiviteiten. Ze hebben ook een speeltuin, een mooi terras en een kantine waar iedereen wat te drinken en eten kan halen.”

Ontmoetingspark Schreurserve
Ontmoetingspark Schreurserve - CVV Sparta Tribune
CcsSNMeE_400x400
10. Enschede Zuid
Victoria'28 Ontmoetingspark Enschede Zuid

Jong & oud

De activiteiten tijdens de Koningsspelen op de Ontmoetingsparken zijn er niet alleen voor jong en oud: “Uiteraard hebben wij alle basisscholen en BSO’s uit het Ontmoetingsclusters uitgenodigd en zijn er vele van hen aanwezig op verschillende tijden. Daarnaast hebben we ook actief zorginstelling uitgenodigd om bijvoorbeeld met de ouderen een bezoek te komen brengen. Iedereen kan in beweging komen, actief meedoen en plezier beleven aan alles wat wordt aangeboden. Maar hoe leuk is het immers om toe te kijken hoe kinderen plezier te hebben en met elkaar te zijn op deze dag op een Ontmoetingspark?!”.

Koningsspelen Enschede Zuid (post)
Koningsspelen Schreurserve (post)

Het Springkussenfestival tijdens de Koningsspelen zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Initiatiefkracht Oost en Zuid. Initiatiefkracht is onderdeel van ‘Jij maakt de buurt’ en stelt geld beschikbaar voor wijk overstijgende en innovatieve ideeën. Ook Decathlon en Jumbo leveren een bijdrage aan de Springkussenfestivals met leuke sport- en spelattributen.