Liberein & SKE Humanitas steken handen uit de mouwen

Zaterdag is de Landelijke Opschoondag! In het kader dan deze dag, een initiatief van NederlandSchoon, werkten Liberein en Kinderopvang Humanitas SKE samen. In Ontmoetingscluster Schreurserve en ’t Bultserve gingen de kinderen en de ouderen samen aan de slag om de omgeving zwerfafvalvrij te maken.

 

Liberein Florapark & BSO De Robbedoes

Op dinsdagmiddag kwam er twaalf kinderen van De Robbedoes, samen met twee begeleidsters, naar Liberein Florapark. Fieke Wolff, activiteitenbegeleider Liberein: “Bij binnenkomst was er een glas limonade met wat lekkers om zich vervolgens met een hoop energie op het werk te storten. Natuurlijk niet zonder de veiligheidshesjes en werkhandschoenen! Deze werden door de kids dankbaar in ontvangst genomen uit handen van Jose.” De kinderen gingen samen met de ouderen op diverse plekken aan de slag: “Een groepje kinderen en drie bewoners hebben het terras aangeveegd en de takken en afval in de tuin achter het terras van de Villa opgeruimd. Een ander groepje kids ging met twee bewoners een rondje maken om het Florapark en brachten de twee volle vuilniszakken zwerfafval mee terug.”

 

Samen werd er dus zichtbaar resultaat behaald en ontstond er een mooi contact tussen de kinderen en ouderen. Daarnaast was er ook veel plezier bij de kinderen, waar de ouderen op hun beurt weer zichtbaar van genoten: “Het allerleukste van de middag was voor de kinderen het springen op de ‘takkenberg’! Ook was er gejuich toen ze hoorden dat de hesjes en handschoenen mee mochten naar huis. Er ontstonden volop ideeën om de stoere werkhandschoenen te gaan gebruiken. Volgens één van de kinderen waren het bij uitstek geweldige boomklimhandschoenen: ‘Lekker stroef zodat je niet naar beneden kan glijden!’.”

 

Het was een mooie middag waarbij beide partijen weer van elkaar hebben genoten.

Fieke Wolff, activiteitenbegeleider Liberein Florapark.

 

Liberein Ariënshuis & BSO De Boomhut

Wandelend kwamen de elf kinderen van kinderopvang De Boomhut naar het Ariënshuis om te helpen bij het opruimen van de tuin en het park. Met veiligheidshesjes en handschoenen aan verzamelden de ouderen en kinderen zich en was het tijd om de handen uit de mouwen te steken: “We hadden geluk met het weer en konden genieten van de zon tijdens het opruimen. Het schoonmaken was ook hard nodig bleek. In het park hebben de kinderen en ouderen de vuilniszakken goed weten te vullen met veel zwerfafval. Volle vuilniszakken en een schoon park! En ook in de tuin en rondom de vijver was er dankzij de enorme inzet van de kinderen na afloop geen papiertje meer te bekennen.”

 

De volle vuilniszakken werden in de containers gegooid en kwam iedereen samen in de Refter: “We dronken met elkaar koffie en ranja met wat lekkers. Dit was erg gezellig! De één zong liedjes, de ander deed een spelletje en sommige kinderen hielpen de ouderen met de koffie en caké. Prachtig om te zien en een mooie afsluiting van een zeer geslaagde middag!”, aldus Melanie Tijink, werkzaam op afdeling verpleging van Liberein.

 

Thuis@Rigtersbleek ook in actie

Voor de kinderen van Thuis@Rigtersbleek is het inmiddels routine om wekelijks zwerfafval op te ruimen in de wijk. Lees er hier meer over >>>

 Ook aanstaande maandag gaan de kinderen in de middag weer door de straten om de wijk schoon te maken. Deze middag slaan Ontmoetingsclusters Enschede en v.v. Rigtersbleek de handen in één in het kader van de Landelijke Opschoondag. Iedereen die wil is welkom om aan te sluiten en ook de handen uit de mouwen te steken: één buurt, één missie.