Oma’s handen verzorgen

Moederdag Ontmoetingsclusters EnschedeIn het kader van Moederdag gingen kinderen van BSO’s op bezoek bij de oma’s in woonzorgcentra van Liberein.

 

Liefdevolle handverzorging 

Op dinsdag 7 mei zijn de kinderen van BSO De Brug bij woonzorgcentrum Liberein Ariënshuis geweest. In het restaurant hadden zich diverse ouderen verzameld voor deze dag. Ook de ouderen die wonen op de pg-afdeling werden door de activiteitenbegeleiders opgehaald.

De middag begon uiteraard met een gezamenlijk kopje koffie en thee. Vervolgens namen de dames plaats achter de tafels vanwaar ze hun handen kunnen laten verzorgen door de kinderen. De handen werden gemasseerd met olie of lekkere handcrème. Dit deden de kinderen met veel geduld en heel liefdevol. Zelfs de heren konden de verleiding niet verstaan om ook even de handen te laten masseren. Daarna werden de nagels mooi gelakt van de dames. Als ware nagelstylisten gingen de kinderen aan de slag en werden de nagels mooi, en in verschillende kleurencombinaties, gelakt.

Tussendoor zorgen de kinderen zelfs nog voor een tweede ronde koffie en thee mét wat lekkers. En na afloop waren het de kinderen die de ouderen weer terugbrachten naar de afdeling en zo afscheid namen na een mooi samenzijn.

 

Prachtig gelakte nagels

Twee dagen later was er opnieuw zo’n mooie middag te bewonderen. BSO De Robbedoes bezocht Liberein Florapark om daar de ouderen deze verwenmiddag te bieden. In het restaurant van Florapark waren vele ouderen gekomen en ook de ouderen van de Vila waren aanwezig. Ze zagen het allemaal wel zitten: een heerlijke handverzorging!

De kinderen moesten hard aan het werk en deden dit heel serieus, vol energie en enthousiasme. Ook hier werden de handen liefdevol verzorgd en de nagels prachtig gelakt. Zowel de ouderen als de kinderen keken terug op een bijzonder contact en een mooie middag in het woonzorgcentrum.