Ontmoetingspark Enschede Zuid feestelijk geopend

Op vrijdag 20 september is Ontmoetingspark Enschede Zuid feestelijk geopend. De accommodatie van v.v. Victoria ’28 plaats was sfeervol versierd en bij het aanrijden was al duidelijk zichtbaar dat er van alles te beleven was. 

Een nuttige Ontmoetingslunch

In de ochtend was er speciaal voor de basisscholen uit de wijk een sportieve zeskamp op het hoofdveld. Deze werd georganiseerd door AWA Outdoor. Vanaf 12:00 uur kwamen er nog meer bezoekers naar het Ontmoetingspark. Er vond namelijk een Ontmoetingslunch plaats voor allerlei organisaties en instellingen die zich inzetten voor de wijken in Enschede Zuid. De ruim veertig aanwezigen genoten niet alleen van een heerlijke lunch. Er werd ook informatie gegeven over de rol van het Ontmoetingspark in de wijk. Sara Nijenhuis, voorzitter en woordvoerder van regiegroep Ontmoetingsclusters Enschede heette iedereen welkom en vertelde meer over Ontmoetingsclusters Enschede. Vervolgens nam Gerard Tenniglo, voorzitter van Victoria ’28 (lid van Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede), het woord om de aanwezigen kennis te laten maken met de maatschappelijke rol die de club heeft en neemt. Tot slot vertelde Martijn Koop over de voorliggende voorziening Thuis@Enschede Zuid en de BBL-entreeopleiding die in september van start ging op het Ontmoetingspark.

Keepersclinic & sportieve zeskamp

In de middag werden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de kinderen uit de buurt. En ook de kinderen van Thuis@ waren aanwezig. Ze konden deelnemen aan een keepersclinic van de KeepersUniversity en de sportieve zeskamp van AWA Outdoor. Nadat ook de medewerkers van Univé, die in het kader van ‘Univé Helpt’ door de hele stad waren gefietst, arriveerden, konden de kinderen ervaren hoe gevaarlijk appen in het verkeer is door middel van het skippybalparcours.

De Univé medewerkers genoten van een hapje en een drankje op het terras van het Ontmoetingspark en de kinderen van Thuis@ werden deze avond getrakteerd op patat.

Foto's met dank aan Johan Bruinsma & Marijke Kerkhof