Op de fiets naar de klimhal

Na een succesvolle eerste ervaring bij Arque Klimcentrum gingen de kinderen van Thuis@ in de kerstvakantie opnieuw klimmen.

Begeleider van Thuis@Rigtersbleek, Diana: “De meesten wisten al wat hen te wachten stond en dus daagden ze elkaar, en ons als begeleiders, voor vertrek al uit voor diverse wedstrijdjes!”. Eerst lunchen en toen sprong iedereen op de fiets richting het klimcentrum. Bij aankomst werden duidelijke regels en instructies gegeven, voordat ze daadwerkelijk konden gaan klimmen.

 

Uitdagen

“Iedereen was dolenthousiast en zat vol energie. Nadat er groen licht gegeven werd om te gaan klimmen zaten de kids binnen no-time al behoorlijk hoog aan de muur!”, vertelt Diana met een glimlach. Terwijl de kinderen zichzelf én elkaar uitdaagden, waren het de begeleiders die zekerden en na afloop zere handen hadden van het touw vasthouden. Gelukkig was er tussendoor wel een gezellige gezamenlijke pauze met ranja en een koekje.

 

Doorweekt met een glimlach

De terugreis op de fiets was geen passende afsluiter na zo’n sportieve, gezellige en mooie klimmiddag. Diana: “Toen we op het punt stonden om te vertrekken begon het heel hard te regenen en het leek voorlopig niet op te houden. Samen besloten we de regen te trotseren met de poncho’s uit de noodkoffer. Doorweekt kwamen we aan op Ontmoetingspark Rigtersbleek. De kinderen nog steeds met een grote glimlach. De regen kon de pret van deze dag niet verpesten!”.