Update: Opschoondag Twekkelerveld geannuleerd

De Opschoondag Twekkelerveld is geannuleerd door maatregelen die worden genomen in verband met het coronavirus.

We gaan met alle betrokken partijen op zoek naar een nieuwe datum op een later moment om alsnog de wijk samen zwerfafvalvrij te maken!

Geen landelijke opschoonde 2020
Lees hier het bericht van Supporter van Schoon >>>

Woningcorporatie Domijn, gemeente Enschede, Ontmoetingsclusters Enschede en v.v. Rigtersbleek zetten zich in voor het verbeteren van de leefbaarheid van de wijk. Al lange tijd zetten de kinderen van Thuis@Rigtersbleek, een project van Ontmoetingsclusters Enschede, zich elke maandag in door zwerfafval op te ruimen. Hetzelfde doen de elftallen van het G-voetbal van voetbalvereniging Rigtersbleek sinds dit seizoen op de zaterdagen. Dit alles in het kader van het project ‘Onderhoud openbare ruimte 2.0’; een initiatief van Interreg Deutschland-Nederland.

 

Samen voor een schone wijk

Onder deze vlag is het initiatief ontstaan om gezamenlijk ook in actie te komen rondom de Landelijke Opschoondag van dit jaar welke plaatsvindt op zaterdag 21 maart. Een dag voorafgaand hieraan wordt de wijk Twekkelerveld opgeschoond. Op vrijdag 20 maart van 15:00 tot 17:00 uur hopen Domijn, gemeente Enschede, Ontmoetingsclusters Enschede en v.v. Rigtersbleek een zo’n groot mogelijk groep te verzamelen die zich gezamenlijk gaan inspannen om de wijk zwerfafvalvrij te maken. Iedereen is dus van harte welkom om deel te nemen!

 

Programma

Gemeente Enschede draagt zorg voor alle materialen, alle kinderen en begeleiders van Thuis@Rigtersbleek komen in actie en Domijn draagt ook haar steentje bij. Op het Ontmoetingspark Rigtersbleek, de thuishaven van v.v. Rigtersbleek, worden alle deelnemers ontvangen en voorzien van prikkers en afvalzakken. Vervolgens gaat iedereen onder begeleiding de wijk in. Halverwege is er een pauze met een kleine versnapering en drankje. Vervolgens keren we, al schoonmakend, terug naar Ontmoetingspark Rigtersbleek om het resultaat van de actie te bekijken en gezamenlijk af te sluiten.

 

Patat & snack

Hard werken wordt beloond! Met dank aan Jumbo Centrum krijgt iedereen die zich inzet tijdens de Opschoondag Twekkelerveld na afloop een patatje met een snack in Het Paviljoen. Tegen inlevering van het materiaal, en een volle zak met zwerfafval, ontvang je twee consumptiebonnen waarmee je een patatje en warme snack kunt halen deze dag.

 

Jij doet toch ook mee?! Laat het weten via deze website en deel het met je vrienden >>> 

Tot ziens op vrijdag 20 maart @ Ontmoetingspark Rigtersbleek!

Opschoondag Twekkelerveld 2020 (poster A3) + Jumbo