Over een Wijze Les, Groei & Bloei

De tweede blog van voorzitter Jenne Wierstra 

Ik weet niet hoe jullie dat doen, maar ik heb de neiging om me op allerlei zaken altijd heel goed voor te bereiden. Een beetje té, denk ik. Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd ik verrast en liep iets anders dan gepland … dat leverde mooie inzichten op.

 

Als ik een avondje naar mijn favoriete voetbalclub ga ben ik uren van tevoren al bezig met het zoeken van de kaartjes, de clubsjaal, de clubmuts en ga zo maar door. Het ligt allemaal netjes een paar uur voor vertrek klaar en dan weet ik dat ik niets vergeet. Noem mij maar een control freak, prima. Mijn vrouw begrijpt mij niet. Zij gaat daar allemaal veel relaxter mee om, ook goed.

 

Zo was het ook met de ALV van de Coöperatie. Alle leden waren uitgenodigd. De agenda was verzonden en de sprekers waren geïnformeerd en gebriefd. Alles was ‘under control’. Ikzelf hoefde alleen maar de vergadering voor te bereiden en door te nemen. De opening, het verslag en de mededelingen verliepen zoals gepland, vlot en zonder problemen.

 

Enthousiasme

Vervolgens was het agendapunt aan de orde waarbij Ontmoetingsclustermanager Martijn een praatje deed. Hij deelde over het eigenlijk pas geopende Ontmoetingspark Enschede Zuid en deed dit met een prachtig verhaal, was enthousiast en liet alle aanwezigen van deze avond weten dat het voortreffelijk liep. Op de PowerPoint verschenen ondertussen mooie en sprekende foto’s, waardoor het geheel ook aanschouwelijk was met vele voorbeelden. Er kwamen vervolgens vragen die werden beantwoord door Martijn, door Sara en door Wouter. Prima allemaal.

Steeds sterker

Gerard Tenniglo Victoria '28 Ontmoetingsclusters EnschedeToen vroeg Gerard Tenniglo het woord. Hij is voorzitter van voetbalvereniging Victoria ‘28. Hij wilde graag vertellen hoe hij vanuit de club Victoria ‘28 die verandering naar het Ontmoetingspark had beleefd en wat dat met de club had gedaan. Hij vertelde eveneens, maar nu vanuit het clubstandpunt, een prachtig verhaal. Hij vertelde dat de club groeit en bloeit door de verschillende activiteiten die er plaatsvinden en dat de club steeds sterker wordt. Hij vertelde bijvoorbeeld over de Entreeopleiding om mensen weer aan werk te helpen. Ook financieel gaat het goed, omdat de omzet flink stijgt. Hij was enthousiast en wist dat op zijn kenmerkende wijze mooi te brengen.

Waarom hebben we vooraf niet bedacht dat we hem het woord moesten geven? Waarom heb ik, ondanks mijn voorbereiding, hem over het hoofd gezien?

Gerard bedankt voor jouw prachtig en enthousiaste verhaal. Jouw verhaal was regelrechte inspiratie en reclame voor clubs die nog zitten te dubben of ze lid willen worden van de Coöperatie. Ik zou tegen al die clubs die twijfelen willen zeggen: “Neem contact op met Gerard Tenniglo van Victoria ‘28 en vraag hem of je met je club eens langs mag komen om te praten en rond te kijken. Hij zal je snel overtuigen.”

 

Intussen denk ik dat ik relaxter moet omgaan en minder controlfreakerig gedrag moet gaan vertonen.
Het was een wijze les van Gerard, dank je wel.

 

Jenne Wierstra
Voorzitter Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede