Paasactiviteiten bij Liberein

Op donderdag 18 april vonden er diverse paasactiviteiten plaats op locaties van Liberein. Nabijgelegen basisscholen kwamen een bezoek brengen om op gepaste wijze Pasen te vieren met de ouderen. Er werden paaskuikentjes gemaakt, eieren beschilderd en uiteraard paaseieren gezocht.

 

Liberein Klaaskateplein & Basisschool De Menkotoren

De leerlingen van groep 7 van basisschool De Menkotoren brachten een bezoek aan Liberein Klaaskateplein. Er werden Paaskuikentjes gemaakt en Paaseieren geschilderd. Bij aankomst werden de kinderen verdeeld in vier groepen over de afdelingen De Marke en De Brink.

Op De Marke wonen dementerende ouderen. Ze keken voornamelijk toe hoe de kinderen met enthousiasme en plezier Paaskuikentjes maakten. De ouderen genoten zichtbaar van de aanwezigheid van de kinderen, die op hun beurt de ouderen wel betrokken bij alle creatieve bezigheden. Naast het maken van de kuikentjes werden er ook paaseieren geschilderd en mochten de ouderen hiervoor de kleuren uitkiezen van de kinderen.

Op de afdeling De Brink was er volop interactie met de ouderen. Samen maakten ze met de kinderen mooie Paaskuikentjes van bolletjes wol. Ondertussen vroegen de kinderen de ouderen het hemd van het lijf. Mevrouw Altena zat op de praatstoel en vertelde hoe zij de oorlog had overleefd. Een interessant thema voor de kinderen, zo vlak voor Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Ze hingen dan ook aan haar lip om naar de verhalen te luisteren.

&Liberein Florapark & Basisschool De Fontein

De kleuters van basisschool De Fontein kwamen bij Liberein Florapark Paaskuikentjes maken en kleurplaten van “Verrijzenis van Jezus” inkleuren. De kinderen werden aan lange tafels tussen de ouderen gezet. De allerkleinsten kregen een mooie kleurplaat die ze konden inkleuren. Met de kinderen van groep 2 en de ouderen zijn er kuikentjes van bolletjes wol gemaakt. Dit was best een klus voor deze jonge groep kinderen, maar ze deden erg hun best. Ook hier hebben de ouderen genoten van de aanwezigheid van de kinderen.

 

Liberein Ariënshuis & Basisschool St. Gerardus

De ouderen van Liberein Ariënshuis kregen bezoek van de kleuters van basisschool St. Gerardus. Samen gingen ze paaseieren zoeken. De eieren waren allemaal rondom de vijver en de tuin voor het woonzorgcomplex verstopt. Eén van de activiteitenbegeleiders was verkleed als Paashaas en maakte er een leuke show van: “Oooh kinderen, ik heb al mijn eieren verloren! Wie helpt mij ze zoeken?” De kinderen begonnen enthousiast de eieren te zoeken en kwamen ze weer bij de Paashaas inleveren … die ze vervolgens (stiekem) opnieuw verstopte. Zo waren er wel drie rondes paaseieren zoeken. De ouderen werden in rolstoel bij het hele gebeuren neergezet en waar ze konden hielpen ze mee door de kinderen aanwijzingen te geven. De ochtend werd samen afgesloten met een lekker ijsje.

Liberein Ariënshuis & Basisschool Ouverture

Een week eerder, op 9 april, werd er in Liberein Ariënshuis ook al stilgestaan bij het paasfeest. Groep 3 van basisschool Ouverture bracht op deze ochtend een bezoek om Palmpaasstokken te versieren. Juf Esther had voor alle kinderen een Palmpaasstok meegenomen en allerlei versieringen. De kinderen werden in groepjes verdeeld over de zes verschillende afdelingen. Samen met de ouderen versierden de kinderen hun Palmpaasstok zo mooi en creatief mogelijk. Onder het genot van een glaasje ranja met wat lekkers deden de kinderen erg hun best. Toen de Palmpaasstokken eenmaal versierd waren liepen de kinderen, onder toeziend oog van blije ouderen, een optocht door het restaurant. Het was een groot succes!