Pannenkoekenbakken bij Liberein Ariënsstaete

Op vrijdag 22 maart was het Nationale Pannenkoekdag. Basisschool Bonifatius is met tien leerlingen uit groep 8 naar het woonzorgcentra Liberein Ariënsstaete gegaan om voor de ouderen pannenkoeken te bakken.

Op de afdelingen Bosuil en Goudvink, twee kleinschalige psychogeriatrische (PG) afdelingen met ieder acht bewoners, brachten de kinderen een bezoek. Eerst hebben de kinderen met de ouderen gesjoeld en een quiz gespeeld. Daarna gingen de kinderen aan de slag met de voorbereidingen voor het pannenkoekenbakken.

De appels werden geschild, de tafels werden gedekt en de benodigdheden werden klaargezet in de keuken. Vervolgens konden de pannenkoeken gebakken worden! De kinderen vroegen aan de ouderen gevraagd welke pannenkoek ze wilden: naturel, met spek of appel. Volop keus en de kinderen hebben de pannenkoeken met veel zorg, plezier en enthousiasme gebakken!

De kinderen hebben erg hun best gedaan, genoten van de dag en natuurlijk werd er lekker gesmuld van de heerlijke zelfgebakken pannenkoeken!

 

Pannenkoeken bakken met je hart
Maar liefst één op de vier ouderen voelt zich eenzaam. Met Nationale Pannenkoekdag geven we daarom opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, graag een beetje extra aandacht. Want pannenkoeken zijn niet alleen lekker, samen eten is ook gezellig. Het brengt jong en oud bij elkaar.

Meer info over Nationale Pannenkoekdag >>>