Pensioenfeestje Ellen @ Rigtersbleek

Vorige week vond de diplomering van de Entreeopleiding plaats in Het Paviljoen op Ontmoetingspark Rigtersbleek. De deelnemers werden verrast door een bezoek van oud-docent van ROC van Twente. Ellen was sinds de start van de eerste Entreeopleiding die Ontmoetingsclusters Enschede in samenwerking met het ROC van Twente realiseerde op Ontmoetingspark Rigtersbleek betrokken. Ze was onder andere mentor van enkele leerlingen. Nu gaat Ellen met pensioen en vond haar pensioen feestje plaats op het Ontmoetingspark Rigtersbleek.

 

Hart op de goede plaats

Ontmoetingsclustermanager Rigtersbleek, Sonja Lassche: “Ik ken Ellen als mentor van de Entreeopleiding. Ze heeft onder andere Sevil en Silvana begeleidt. Ook heeft ze bij ons op locatie lesgegeven en zagen we haar dus regelmatig in Het Paviljoen. Halverwege de opleiding moest ze helaas op een andere locatie lesgeven. Desondanks was ze er bij de diplomering en dit zegt iets over haar betrokkenheid. Precies zoals ik haar heb leren kennen: een hele betrokken docent met het hart op de goede plaats en bovendien erg veel kennis van de doelgroep. Ze is er een kei in om ervoor te zorgen dat datgene kan doen waar hij of zij goed in is en als mentor laat ze de mensen niet zomaar los, ook al is er soms weerstand en willen de mensen opgeven tijdens het studiejaar. Ze weet de mensen te motiveren en plezier te laten ervaren door hun kracht in te zetten.”

 

Prettige & warme sfeer

Er blijkt een mooie band te zijn ontstaan tussen Ellen en hetgeen er, ook naast de Entreeopleiding, plaatsvindt op het Ontmoetingspark Rigtersbleek. Ze besloot namelijk om hier, in Het Paviljoen, haar loopbaan feestelijk te beëindigen. Sonja Lassche: “De locatie sprak Ellen aan, omdat ze heeft gezien wat we voor de mensen doen en hier veel ondersteuning in bieden. Natuurlijk wist ze ook, en zag ze wel eens, dat dit ook mogelijk is met de faciliteiten die we hebben. Dit in een, zoals ze zelf zei, in een letterlijk en figuurlijk prettige en warme sfeer. Het was mooi om dit te mogen organiseren voor haar en dat ze zo hier, op de locatie waar ze studenten heeft begeleid in het behalen van hun eerste diploma, een start kan maken met het genieten van een welverdiend pensioen.”

Het Ontmoetingspark

Het feest van Ellen is een prachtig voorbeeld over de functionaliteiten van een Ontmoetingspark. Niet alleen op Ontmoetingspark Rigtersbleek zijn deze mogelijkheden er en naast feestjes is er nog zoveel meer mogelijk ... Interesse om activiteiten of feestjes te organiseren op één van de Ontmoetingsparken? Neem dan contact op.