Plezier in de zomer: survivallen en springen

Eerder mochten de kinderen zich al uitleven in MonkeyTown. Afgelopen week stonden er weer twee mooie activiteiten op het programma voor Thuis@. Het is namelijk zomervakantie en dat houdt in dat ook de kinderen van Thuis@ erop uit gaan.

 

Samen veilig op pad

Een dag naar het Rutbeek voor survivallen stond op het programma. Om 11:00 uur verzamelden de kinderen van Thuis@Rigtersbleek zich voor vertrek: “De kids kregen de opdrachten om hun eigen lunch voor te bereiden en mee te nemen. Met het lunchpakket in de tas stapten we op de fiets richting Rutbeek. Het is mooi om te zien hoe ervaren sommigen hier inmiddels al in zijn, de nieuwe kinderen bij helpen en we zo veilig op pad kunnen samen.”, aldus begeleider Diana Bos. Ook de kinderen van Thuis@Enschede Zuid mochten uiteraard niet ontbreken bij deze activiteit en voegden zich bij de groep op Rutbeek. Gezamenlijk werd er geluncht en vervolgens werden de kinderen, samen met de begeleiders, in drie groepen verdeeld.

 

Lachen, samenwerken & genieten

Diana: “De organisatie van Klimbos Rutbeek had een mooi programma voor ons georganiseerd. De drie groepen gingen allen het bos in en kregen verschillende uitdagende survivalopdrachten. Deze stonden vooral in het teken van samenwerken. Na een half uur hard werken was er een welverdiende korte eet- en drinkpauze. Ze konden daarna nog eens anderhalf uur aan de bak. Samen werd er gelachen, hard gewerkt en genoten van de omgeving in het heerlijke zonnetje. Enigszins teleurgesteld was het dan ook dat de boodschap kwam dat we weer moesten vertrekken na ruim twee uur survivallen. Ze hadden graag nog even doorgegaan én een duik genomen in het water.”

 

De andere activiteit vond plaats op vertrouwend terrein voor de kinderen van Thuis@, namelijk op Ontmoetingspark Rigtersbleek. Op dinsdag 14 juli vond hier namelijk het Springkussen Festival plaats.

 

Geen boodschap aan de regen

Helaas. Het was geen zonnige dag zoals de voorgaande keren tijdens het Springkussen Festival. Voor de kinderen maakte dit echter helemaal niets uit. Ondanks het feit dat het de gehele dag regende hebben de kinderen van Thuis@Rigtersbleek, die ook de kinderen van Thuis@Enschede Zuid mochten verwelkomen, zich uitstekend vermaakt. Er werden zelfs waterspellen gedaan en waren de zwembroeken en -pakken niet voor niets meegenomen. Diana keek toe als begeleider: “Het was mooi om te zien hoe de kinderen zich niets aantrokken van het weer. Ze genoten volop van de springkussens door erop te glijden, schuimgevechten op te doen en met veel enthousiasme rond te rennen en springen. Daarnaast werd er ook nog veel gevoetbald en deden ook de begeleiders met veel plezier mee.”

 

Een mooie en verrassende dag

Natuurlijk werd er in Het Paviljoen een lekkere lunch verzorgd waar de kinderen zichtbaar van smulden. Even konden ze het spelen laten, maar dit was voor korte duur. Diana: “Op een gegeven moment kregen de kids het toch wel koud, doordat ze natuurlijk helemaal doorweekt waren. Ze hebben zich toen opgedroogd en omgekleed. Vervolgens was het mooi te zien hoe ze met elkaar binnen kwamen zitten en spelletjes gingen doen. Al met al was het weer meer dan een geslaagde dag, wat ik in de ochtend niet had verwacht toen ik de weersvoorspellingen bekeek. Een wijze les voor mezelf om het plezier niet te laten bederven door een paar regendruppels!”