Project Wereldmeiden in Ontmoetingscluster Schreurserve

Donderdag 10 oktober, van 16.30 tot 17.30 uur, gaat binnen Ontmoetingscluster Schreurserve het project Wereldmeiden van start. Wereldmeiden is een project van Vrouwenplatform Carre en wordt uitgevoerd in samenwerking met Sportservice Overijssel, Vluchtelingenwerk Nederland, ISK het Erasmus, Sportaal en cvv Sparta.

 

Sportcarrousel

Basis voor het project vormt de deelname van vijf meiden met een vluchtelingenstatus, vijf sportmeiden (actief bij een sportvereniging en vijf rolmodellen (meiden met een migratieachtergrond die al lange tijd in Nederland wonen). Gedurende 10 weken gaan zij wekelijks, op basis van een sportcarrousel, met elkaar verschillende sporten beoefenen. Na de carrousel kunnen deelnemers kiezen voor een sport welke zij nog 12 tot 15 weken kunnen blijven beoefenen.

 

Sportmeiden gezocht

Voor het project is de organisatie nog op zoek naar een aantal Sportmeiden in de leeftijd van 14 t/m 28 jaar. Ben jij sportief en wil jij, bijvoorbeeld in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd, bijdragen aan de integratie van vluchtelingenmeiden via sport en bewegen? Meld je dan aan!

 

Meer informatie & opgave

Tom van Veen
Ontmoetingsclustermanager Schreurserve
Tel: 06 86847041
E-mail: ontmoetingsclustermanager@sparta-enschede.nl

Website met meer informatie over Wereldmeiden >>>