Springkussenfestival tijdens Koningsspelen op Ontmoetingsparken

Op vrijdag 12 april werden er op twee Ontmoetingsparken Koningsspelen georganiseerd. Bij CVV Sparta Enschede (Ontmoetingscluster Schreurserve) en v.v. Victoria ’28 (Ontmoetingscluster Enschede Zuid) werden vele bezoekers verwelkomt op deze dag.

 

Opening

De Ontmoetingsparken opende haar deuren en organiseerden een Springkussenfestival. Uiteraard werden de Koningsspelen op passende wijze geopend met de ‘Pasapas’; een lied met een dansje van Kinderen voor Kinderen, speciaal voor Koningsspelen. De opening bij CVV Sparta werd gedaan door ruim 115 kinderen van basisschool Paus Johannes (groepen 5 t/m 8). Bij v.v. Victoria ’28 werd elk tijdsblok de openingsdans gedaan door de leerlingen van de verschillende basisscholen die aanwezig waren, waaronder ruim 135 kinderen van basisschool Prins Maurits.

 

Springen, spelen & bewegen

Het Springkussenfestival bood de kinderen de kans om zich uit te leven op verschillende stormbanen en springkussens. Bovendien waren er vele andere sport- en spelattracties op de Ontmoetingsparken waar kinderen aan deel konden nemen. Op Ontmoetingspark Schreurserve werd er lekker gevoetbald in het opblaasbare voetbalveld, speelden de kinderen badminton, werd er met pijl en boog geschoten én werden er duels uitgevochten op het bootcampparcours. Dezelfde activiteiten waren ook op Ontmoetingspark Enschede Zuid in trek bij de kids, en werd daar ook nog de strijd gevoerd wie het hardst kon schieten. Bovendien leefden de kinderen zich uiteraard ook uit op de mooie speeltuinen die beide Ontmoetingsparken hebben. Al met al volop sport- & spelplezier bij de kinderen tijdens de Koningsspelen!

 

Ontmoeting & verbinding

De basisscholen kwamen in grote aantallen een bezoek brengen met de kinderen op de Springkussenfestivals. Na schooltijd waren het, naast de kinderen uit de buurt, ook de BSO’s van SKE Humanitas KinderDomein die met veel plezier gezellig langskwamen om te springen en spelen. De ouders/begeleiders namen ondertussen plaats op het terras of langs de lijn en genoten van goed gezelschap met een kopje koffie of thee.

 

Samen

De sport- en spelactiviteiten op Ontmoetingspark Schreurserve werden onder andere begeleidt door de enthousiaste vrijwilligers van Scoren met Gezondheid. Uiteraard hadden de Koningsspelen niet zo succesvol kunnen zijn zonder de inzet van de vrijwilligers van met name v.v. Victoria ’28 en CVV Sparta. Ook gaat de dank uit naar Initiatiefkracht (Jij maakt de buurt), Jumbo, Optisport en Decathlon die deze dag mogelijk hebben gemaakt middels een financiële bijdrage of het aanbieden van sport- en spelattributen.

Ontmoetingspark Enschede Zuid

Ontmoetingspark Schreurserve