Symfonia Jong Twente

De kinderen van Thuis@Rigtersbleek brachten op zondag 26 januari een bezoek aan het Muziektheater. Tijdens het programma dat kinderen op het Ontmoetingspark Rigtersbleek volgen staan sport, spel, educatie en cultuur centraal. Niet alleen op het Ontmoetingspark doen ze rondom deze thema’s activiteiten. In de vakantieweken, en soms in de reguliere weken, gaan de begeleiders samen met de kinderen eropuit in Enschede en omstreken. Een extra bijzondere belevenis en ervaring voor de kinderen. Zo bezochten ze in de kerstvakantie nog het Arque Klimcentrum en Winter Wonderland op de Oude Markt voor sportieve activiteiten.

 

Mooie ervaring

Zondag 26 januari stond er voor het eerst een bezoek aan het Muziekcentrum in Enschede op het programma. Op uitnodiging bezocht begeleidster Diana Bos samen met vier kinderen het Winterconcert van Symfonia Jong Twente en Symfonia Junior. Tijdens dit concert trad ook meesterpianist Wibi Soerjadi op als solist in Rachmaninov’s ‘2e pianoconcert’. Diana: “De kinderen keken er enorm naar uit om naar het concert te gaan. We werden vooraf ontvangen bij de artiesteningang en kregen een rondleiding. Het was mooi voor hen om de kleedkamers te mogen zien en de zaal waar de repetitie plaatsvond, want die kans krijgt niet iedereen. De kinderen vonden het interessant en waren onder de indruk. Ook van het concert genoten ze vervolgens. Met volle aandacht hebben ze geluisterd! Na afloop scoorden ze nog een handtekening van Wibi Soerjadi en gingen ze met hem op de foto. Al met al een hele mooie ervaring deze middag!”

 

Samen

Symfonia Jong Twente is een stichting maar ook een jeugdsymfonieorkest voor de leeftijdsgroep van veertien tot vijfentwintig jaar. Ze spelen op hoog niveau symfonisch werk, opera-, ballet- en filmmuziek van bekende en minder bekende componisten op de grotere podia van de regio en tijdens concertreizen in het buitenland. Ook is er Symfonia Jong; het symfonieorkest voor de jeugd van acht tot vijftien jaar. Het doel van Symfonia Jong Twente is om in een gezellige sfeer samen muziek te maken en daarbij te streven naar een hoog muzikaal niveau. In de toekomst hopen Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede en Symfonia Jong Twente een mooie samenwerking te kunnen realiseren waarbij kinderen de mogelijkheid krijgen om te proeven aan het luisteren en maken van muziek én te genieten van concerten.

 

Bron: Hart van Enschede | Editie 31 januari 2020