Thuis@ op bezoek in De Grolsch Veste

Zoals elke vakantie stond er ook in de herfstvakantie een bijzondere activiteit op het programma voor de kinderen van Thuis@. In de herfstvakantie bezochten de kids het stadion van FC Twente.

 

Op 22 oktober sprongen de kinderen vanaf Ontmoetingspark Rigtersbleek op de fiets en vertrokken naar De Grolsch Veste. Vooraf, tijdens de lunch, was de spanning al voelbaar. De kinderen hadden er veel zin in en waren erg enthousiast over dit uitje!

 

Gezellig samen op de fiets en eenmaal veilig aangekomen keken ze hun ogen al uit bij het mooie stadion. Diana: “We werden in het stadion welkom geheten door de meneer die ons ging rondleiden. De kinderen kregen een beker drinken, een snoepje en ook nog een gaaf FC Twente keycord. De buit was al binnen voor de kinderen die erg blij waren met dit ontvangst!”.

 

De kinderen vielen met de neus in de boter deze dag. Alle spelers waren deze dag namelijk ook in het stadion. De spelers stonden op het veld om de teamfoto te maken. Vanaf de tribune konden ze een kijkje nemen en zagen zo de hele selectie in levenden lijve. Vervolgens begon de stadiontour. Diana: “We werden eerst meegenomen langs de skyboxen. Ook mochten we een kijkje nemen in de grote kleedkamer van de selectie van FC Twente. Met grote ogen liepen de kinderen vervolgens door de spelersgalerij. Er werd zelfs nog even een balletje getrapt in het stadion in de warming-up ruimte naast de kleedkamer van FC Twente; de ballen vlogen ons om de oren!”

 

Er was natuurlijk ook alle ruimte om vragen te stellen aan de meneer die de rondleiding verzorgde en alles wist van FC Twente. Hier maakten de kinderen dankbaar gebruik van. Logischerwijs waren ze dan ook wel in hun element toen ze in de persruimte waren. Hier mochten ze plaatsnemen achter de desk die ze normaal gesproken altijd op televisie zien met daarachter de hoofdtrainer en spelers. Hartstikke gaaf natuurlijk!

 

Met een grote glimlach, en met de grootste verhalen over wat ze hebben beleefd, fietsten de kinderen weer terug. Ze zijn weer een ervaring rijker en hebben samen een dag beleefd die ze niet snel zullen vergeten.