Tien geslaagden bij de BBL-Entreeopleiding!

Op Ontmoetingspark Enschede Zuid én Ontmoetingspark Rigtersbleek vonden deze week diploma-uitreikingen plaats van de BBL-Entreeopleiding. In september starten er weer nieuwe groepen leerlingen én zijn er nog enkele plekken vrij voor mensen die ook deze kans willen grijpen.

 

“Hartelijk gefeliciteerd met jullie diploma! We zijn ontzettend trots op jullie allemaal. Het was een raar jaar door de coronacrisis, maar jullie hebben je er goed doorheen geslagen,”, aldus docente Irma. Van de groep, die in het najaar van 2019 begonnen is, zijn nu acht studenten geslaagd. De geslaagden stralen allemaal van trots. Soms wat verlegen, maar ze komen allemaal één voor één naar voren om hun diploma in ontvangst te nemen. Docenten Irma en Esther spreken iedere student persoonlijk toe. Vervolgens worden het diploma en de cijferlijst ondertekend en is het officieel.

 

Feestelijke uitreiking

Op maandag 6 juli vond op Ontmoetingspark Enschede Zuid bij v.v. Victoria ’28 de diploma-uitreiking van de BBL Entreeopleiding plaats. In de feestelijk versierde lesruimte ontvingen docenten Irma en Esther, samen met coördinator Sonja Lassche, de studenten. Vanwege de coronamaatregelen mocht er geen familie bij zijn. Desondanks werd het gezellig gemaakt met koffie, thee en slagroomsoesjes.

 

Weer kijken naar de toekomst

De Entreeopleiding is speciaal voor volwassenen, die door omstandigheden nooit een diploma hebben gehaald. Dat maakt deze uitreiking dus extra bijzonder. Een studente over haar motivatie: “Ik ben jong moeder geworden en nu was het tijd om iets voor mijzelf te doen.” Haar medestudente had ook een mooie drijfveer: “Ik zat al acht jaar thuis door een auto-ongeluk. Ik was die vier muren zat. Mijn oude werk als buschauffeur kan ik niet meer doen. Nu had ik weer iets om het huis voor uit te gaan en kan ik weer kijken naar de toekomst.”. De meesten gaan ook door met leren. Ze stromen door naar een mbo-niveau 2 opleiding. Anderen gaan aan het werk of gaan als vrijwilliger aan de slag op hun stageplek.

 

“Gaaf om mensen op te zien bloeien”

“Stiekem is dit de leukste opleiding van het ROC,” vertelt docente Irma lachend. “Deze mensen krijgen zo echt een kans. We hebben ook alle ruimte om echt maatwerk te leveren. Bij ons mogen ze het twee, drie of zelfs vier keer ‘fout doen’ en dan mogen ze het toch nog een keer proberen.” “Het is gaaf om te zien dat mensen zo opbloeien,” vult docente Esther aan.

 

Uitreiking @ Ontmoetingspark Rigtersbleek

Dinsdag 7 juli vond ook op Ontmoetingspark Rigtersbleek een diploma-uitreiking plaats. “Ik heb nog nooit zo’n rare diploma-uitreiking meegemaakt!” aldus de docente van het ROC van Twente. Aan de grote tafel in Het Paviljoen van Rigtersbleek wordt samen koffiegedronken en vlaai gegeten. Er wordt over van alles gepraat van coronadingen tot succesverhalen en van de vlaai tot forensisch onderzoek.

 

Een bijzondere prestatie

Er zijn hier twee geslaagden: Cherelle en Soeredj. Ze hebben beide de versnelde versie van de opleiding mogen doen. Ze zijn begonnen in februari, en door de lockdown hebben ze slechts vier gewone lessen gehad. De rest ging in zelfstudie. Daarnaast hadden ze ook gewoon werk of kinderen thuis, die ze ook nog les moesten geven. De moeder van Cherelle: “Het was een soort ‘red u d’r met-pakket’, en dat heeft ze dus wel mooi gedaan! Ik ben zo trots!”. Een bijzondere prestatie dus en met recht hebben ze vol trots hun diploma in ontvangst mogen nemen!

 

Info & contact

In september start er een nieuwe BBL Entreeopleiding. Voor meer informatie of aanmelden stuur een e-mail naar Sonja Lassche via opleiding@ontmoetingsclustersenschede.nl.