Time-Out-Tegel

Op Ontmoetingspark Enschede Zuid is binnenkort de Time-Out-Tegel te vinden. Zoals op vele plaatsen in de zuidwijken van Enschede ligt hij er al, zoals winkelcentra en basisscholen. Ook op het Ontmoetingspark mag deze niet ontbreken vond Ontmoetingsclustermanager Martijn Koop, want pesten vindt overal plaats en moet bespreekbaar worden.

 

Doorbreek het taboe

De ‘Time-Out-Tegel’ is een initiatief van Stichting Twente tegen Pesten die is opgericht ter nagedachtenis aan Tim. Tim heeft zelfmoord gepleegd. Hij werd stelselmatig bespot, getreiterd, gepest en buitengesloten. Pesten is moeilijk bespreekbaar, zowel voor slachtoffers als omstanders, er rust echt een taboe op dit onderwerp! Ook Tim heeft nooit laten weten hoe erg het pesten voor hem is geweest en daardoor hebben wij hem niet kunnen helpen.

 

Pesten moet bespreekbaar worden!

Het verhaal van Tim laat zien hoe belangrijk dit is. Door de speciaal ontworpen stoeptegel te plaatsen bij, wordt het thema ’pesten’ onder de aandacht gebracht. Het dagelijks contact met deze tegel zorgt dat kinderen bewust, maar ook onbewust met de gedachte achter deze speciale tegel in aanraking komen en daardoor het Time-out teken leren begrijpen en gebruiken.

 

Plaats ook een ‘Time-Out-Tegel’

Tijdens het jaarlijkse Ouder-Kind Toernooi van Victoria ’28 op 13 juni wordt de Time-Out-Tegel geplaatst op Ontmoetingspark Enschede Zuid. Ben jij als sportvereniging ook tegen het pesten en wil je met ‘Twente tegen pesten’ het taboe ook doorbreken? Neem dan contact op met Martijn Koop.

Hij draagt graag zijn steentje bij door zijn kennis te delen over de wijze waarop je als sportvereniging de ‘Time Out Tegel’ kunt verkrijgen. Martijn Koop: “Met plezier inventariseer ik binnen Ontmoetingsclusters Enschede welke clubs ook een Time-Out-Tegel willen. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de tegel te plaatsen. Vervolgens is er met de Stichting een datum te prikken waarop ze komen en dit kan gecombineerd worden met een informatief praatje voor de aanwezigen bijvoorbeeld.”