Univé Helpt!

Ben jij veilig in het verkeer?
Of sta je bekend als wegmisbruiker?

 

Op vrijdag 20 september organiseert Univé de landelijke actiedag Univé Helpt, een jaarlijks terugkerend evenement, met dit jaar als hoofdthema verkeersveiligheid. Met het initiatief wil de coöperatie het bewustzijn van mensen over verkeersrisico’s vergroten. Met speciale aandacht voor apparatuurgebruik in het verkeer, veilig gebruik van de e-bike en het belang van het up-to-date houden van je verkeerskennis wil Univé zo op lokaal en regionaal niveau bijdragen aan meer verkeersveiligheid. Univé maakt zich, samen met de provincie Drenthe, hard voor 0 verkeersslachtoffers.

 

Virtual Reality

Het laten ervaren van de risico’s en gevaren in het verkeer doet Univé op een toegankelijke, veilige en gemakkelijke manier. We doen dit met de inzet van Virtual Reality (VR) techniek​. Bij ieder subthema is een VR-film ontwikkeld. Hierdoor kunnen mensen op een levensechte manier ervaren wat de gevolgen zijn bij een verkeerde beslissing of het niet opletten in het verkeer. Het doel is om deze gevolgen in de toekomst te voorkomen en te beperken.

Doe mee! Download alvast de app 'Univé Helpt' in de App Store of via Google Play.
Downloaden kan ook via de actiepagina unive.nl/univehelpt

 

De inzet van advieskantoren

Tijdens Univé Helpt worden de advieskantoren in Enschede, Doetinchem, Groenlo en Markelo ingezet. De organisatie hoopt leergierige verkeersdeelnemers te mogen verwelkomen op deze locaties. Deelnemers kunnen onveilige verkeerssituaties levensecht ervaren met een virtual reality-video. Ze kunnen een skippybalparcour afleggen terwijl ze aan het appen zijn en hun verkeerskennis testen aan de hand van een verkeersquiz. Tot slot kunnen e-bikegebruikers terecht met vragen over de e-bike verzekering! Kortom, zeker de moeite waard om langs te komen!

 

Samen met Ontmoetingsclusters Enschede

Ook gaat Univé Oost, in samenwerking met Ontmoetingsclusters Enschede, diverse locaties in Enschede bezoeken om de verkeersthema’s met diverse activiteiten onder de aandacht te brengen. Univé is op vrijdag 20 september met haar team te vinden op voortgezet onderwijsinstellingen, ontmoetingsplekken voor ouderen, basisscholen en winkelcentra. De dag wordt op een passende wijze afgesloten tijdens de opening van Ontmoetingspark Enschede Zuid, de thuishaven van voetbalvereniging Victoria ’28. Alle inwoners uit de wijk, het team van Ontmoetingspark Enschede Zuid en de medewerkers van Univé komen aan het eind van deze dag samen.

 

Univé Oost en Ontmoetingsclusters Enschede zijn sinds kort een samenwerking aangegaan op basis van het bieden van een zekere en veilige leefomgeving voor mensen. Beide coöperaties vormen samen één team als het gaat om het belang van de inwoners in Enschede. 

 

Kom je ook?

Bezoek vrijdag 20 september 2019 één van de actielocaties in Enschede. Of kom langs op één van de Univé advieskantoren in Enschede, Markelo, Groenlo en Doetinchem.

 

De adressen van de actielocaties volgen binnenkort!
Houd de website van Univé Helpt in de gaten voor de adressen >>>

 

Woonzorgcentra

Tijdens de actiedag Univé Helpt brengt het team onder andere een bezoek aan Woonzorgcentra Liberein en De Posten.