Valentijnsdag met en voor de ouderen

Deze week stond ook voor de Ontmoetingsclusters in het teken van liefde. Op drie locaties van Liberein en in De Huiskamer van het Dorp (Boekelo) hebben kinderen samen met ouderen Valentijnskaarten gemaakt.

Valentijn Liberein 2019

Liberein Ariënshuis & cbs Ouverture 

In Glanerbrug werden de ouderen van het Ariënshuis op de vroege ochtend verrast door groep twee van cbs Ouverture. Zestien kinderen van vijf jaar werden verspreid over vier afdelingen en begonnen stilletjes met knutselen: “Met aandacht gingen ze aan de slag met het materiaal en maakten kaarten voor de ouderen. Langzaamaan ontstond er het contact met de ouderen en ook met elkaar. Er werd gespeeld, geknutseld en ook gingen een paar kindjes spelen op de interactieve speeltafel. De ouderen genoten zichtbaar van het kijken naar de kinderen die plezier beleefden in hun huis.”, aldus Gracia van der Boon die vanuit Ontmoetingsclusters Enschede beide partijen met elkaar in verbinding bracht.

 

“De kaarten werden stevig vastgehouden en gingen allemaal mee naar de kamers.”

Valentijn Liberein 2019

Liberein Ariënsstaete & BSO De Menkotoren

In Ontmoetingscluster ’t Wageler kwamen de kinderen van BSO Menkotoren op bezoek bij de bewoners van Liberein Ariënsstaete. Rien ten Thij, activiteitenbegeleider bij Liberein, was na afloop zeer tevreden: “Het was een mooie, gekleurde en gezellige middag in het restaurant “De Lepelaar”. Onze bewoners van de soos hebben genoten. Een tweetal hebben zelf kaarten gemaakt en de rest heeft genoten van de kinderen en van de drukte en beleving van deze middag. Na een glaasje en wat lekkers om de dag af te sluiten zijn de gemaakte Valentijnskaarten middels aftelversjes verdeeld onder de brievenbussen van Ariënsstaete.” Al met al voor iedereen op deze middag een beetje liefde en veel plezier! Ook Ruben Luchtmeijer, coördinator BSO Menkotoren, zag dat het een geslaagde activiteit was: “De kinderen vonden het geweldig! Ik heb ook veel positieve reacties van ouders gehad die dit een geweldig initiatief vonden. Al met al zeker voor herhaling vatbaar.”

 

"Het was mooi om te zien hoe de ouderen in het begin de kat uit de boom keken. Naar mate de tijd vorderde schoof een dame steeds dichterbij en was ze uiteindelijk met één van de kinderen samen aan het knutselen."

 

Kinderopvang SKE Humanitas was met haar buitenschoolse opvang ook aanwezig bij Liberein Het Florapark op Valentijnsdag. BSO Robbedoes bracht met de kinderen een bezoek aan de bewoners en ook hier werd met veel enthousiasme en plezier samen geknutseld aan kaarten vol hartjes en liefdevolle woorden.

 

Boekelo

BSO De Zweede, tevens een buitenschoolse opvang van SKE Humanitas, liet Valentijnsdag ook niet onopgemerkt voorbijgaan. In de ‘Huiskamer van het Dorp’, een gezamenlijk initiatief van Livio en Open Ouderenwerk Boekelo, worden elke donderdagmiddag activiteiten georganiseerd voor ouderen. Deze middag kwamen de kinderen van BSO De Zweede langs met papier, enveloppen, lijm, scharen, stiften en veel versieringen. Gracia van der Boon was als coördinator ook aanwezig en genoot van de mooie ontmoetingen tussen jong en oud: “Iedereen maakte een eigen kaartje, maar er werd bij elkaar gekeken en van elkaar geleerd. Mooie ideeën werden uitgewisseld en ze hielpen elkaar allemaal. Uiteindelijk was het resultaat prachtig: mooie Valentijnskaarten én ouderen die de kinderen graag nog eens verwelkomen in Huiskamer van het Dorp!”.

 

“Eén van de ouderen besloot een Valentijnskaart voor haar kleinzoon te maken. Haar kleinzoon maakt vaak een tekening voor haar en nu kon ze een keer iets teruggeven.”