Verjaardagsfeestje Thuis@Rigtersbleek

Op 1 juni 2018 werd er op Ontmoetingspark Rigtersbleek gestart met Thuis@, een voorliggende voorziening voor kinderen en jongeren uit de wijk. Wat begon als een pilot is uitgegroeid tot een succes die we bovendien hebben kunnen uitbreiden met een locatie op Ontmoetingspark Enschede Zuid. Het 1-jarig bestaan van dit succesvol project, die van grote waarde is voor de kinderen en het gezin, mocht niet onopgemerkt voorbijgaan.

 

Zeskamp

Op vrijdag 14 juni werd het 1-jarig bestaan gevierd met de kinderen van Thuis@, en vele andere kinderen uit de wijk die met regelmaat komen deelnemen aan de activiteiten die aangeboden worden op het Ontmoetingspark. Onder fantastische weeromstandigheden werd er een zeskamp georganiseerd, waarbij water niet mocht ontbreken. Ter afsluiting werd er gezamenlijk pannenkoeken gegeten in het zonnetje op het terras.

 

Enthousiasme & plezier

Het festijn barstte los om half vier toen alle kinderen uit school waren en waren aangekomen. De medewerkers en vrijwilligers hadden alle voorbereidingen al getroffen en de spellen klaargezet op het kleine kunstgrasveld. De groep verzamelde zich en werden verdeeld in vijf groepen, allen met een eigen begeleider. Nog even goed insmeren en toen kon het fluitsignaal gegeven worden voor de start. De strijd kon beginnen! Vol enthousiasme en met veel plezier gingen de groepen langs de verschillende spellen.

Verjaardagsfeestje Thuis@Rigtersbleek

Samen pannenkoeken eten

De waterspellen waren een groot succes. De kinderen hadden de grootste lol met het elkaar nat maken, maar ook werd er serieus strijd geleverd. Er was een zeepbaan waar ze overheen moesten skippyballen, op een dienblad met bekertjes moesten ze zoveel mogelijk water verplaatsen naar de andere kant en er was een ‘water doorgeef spel’. Verder stond er een groot voetbaldartbord waar de kinderen tegen aan moesten schieten, was er een kratten race en werden er penalty’s geschoten. Diana: “Alle kinderen waren fanatiek en deden erg leuk mee met alle spellen. Nadat ze allemaal tien minuten lang de zes spellen hadden gedaan was het tijd om aan te vallen! In de keuken van Eetcafé Rigtersbleek was er hard gewerkt om stapels pannenkoeken te bakken en deze gingen er goed in bij de kinderen na alle energie die ze geleverd hadden.” Samen met de ouders/verzorgers die speciaal uitgenodigd waren voor het verjaardagsfeestje werd er nagenoten van de dag onder het genot van de heerlijke pannenkoeken.