Volg een entreeopleiding op een Ontmoetingspark

Logo ROC van Twente Entreeopleiding EnschedeBehaal je diploma op de sportvereniging!

 

In samenwerking met ROC van Twente kan Ontmoetingsclusters Enschede vanaf 7 januari 2019 BBL-entreeopleidingen aanbieden. Het is mogelijk om een entreeopleiding te volgen op vier Ontmoetingsparken in Enschede. 


Entreeopleiding

Een entreeopleiding is er voor mensen die geen schooldiploma hebben en hun kansen op een baan willen vergroten. Het is een assistentenopleiding op MBO-niveau 1, helemaal op maat. Er zijn verschillende opleidingen in de richting entreeopleiding. De richtingen waaruit gekozen kan worden zijn:

  • Horeca
  • Groenvoorziening
  • Facilitaire dienst & zorg
  • Techniek

Klik hier voor meer informatie over de Entreeopleidingen van ROC van Twente >>> 

 

In een Entreeopleiding leert men algemene vaardigheden die nodig zijn om in een bedrijf te kunnen werken. De opleiding is een eenjarige praktische opleiding op MBO-niveau 1. Eén dag in de week worden er lessen aangeboden en is er aandacht voor theorie. De opleiding bestaat grotendeels uit leren in de praktijk. De deelnemers aan de Entreeopleiding lopen 20 uur stage op het Ontmoetingspark.

 

Hoofdingang voetbalvereniging ontmoetingspark Rigtersbleek

Ontmoetingsparken

Op de locaties waar de lessen gegeven worden, en deelnemers praktijkervaring op doen, zijn er vele faciliteiten om verschillende ervaringen op te doen en te leren. De Ontmoetingsparken waar de BBL-Entreeopleiding gevolgd kan worden zijn:

 

 

SBB Erkend LeerbedrijfDeze stage wordt gelopen op één van de vier Ontmoetingsparken. Ook de lessen vinden plaats op het Ontmoetingspark. Alle verenigingen die zich op het park bevinden zijn erkende leerbedrijven en hebben een praktijkopleider. Deze laatste begeleidt deelnemers tijdens de stage op het Ontmoetingspark, samen met een SLB’er van de Entreeopleiding.

 

Aanmelden

Iedereen die 18 jaar of ouder is en nog geen diploma heeft kan zich aanmelden voor een Entreeopleiding. De kosten voor de opleiding bedragen € 243,- voor het gehele schooljaar. Indien de opleiding succesvol wordt afgerond zijn deze kosten niet voor eigen rekening. Na het behalen van een diploma kan men doorstromen naar een MBO-niveau 2 of uitstromen richting de arbeidsmarkt.

 

Contact

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar opleiding@ontmoetingsclustersenschede.nl. Je ontvangt vervolgens meer informatie over de aanmeldprocedure en de invulling van het studiejaar. De opleiding start op 7 januari 2019, mits er voldoende aanmeldingen zijn (12 personen per Ontmoetingspark).

 

Meer informatie? Dat kan! Stuur een e-mail en vermeld je vragen en/of telefoonnummer.  Wij nemen vervolgens z.s.m. contact op.

FLyer Entreeopleiding ROC van Twente Enschede