Volop ontwikkeling op Ontmoetingspark Enschede Zuid

Een jaar geleden werd v.v. Victoria ’28 lid van Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede. Enkele maanden later werd Martijn Koop aangesteld als Ontmoetingsclustermanager en werd het sportpark officieel benoemd tot Ontmoetingspark Enschede Zuid. Het project Thuis@ ging van start en recent startte ook de BBL-Entreeopleiding van het ROC van Twente. Al met al is het Ontmoetingspark in Enschede Zuid volop in ontwikkeling.

 

In de maand september werd het Ontmoetingspark Enschede Zuid officieel geopend. Er was een Ontmoetingslunch met diverse zorg, onderwijs en andere maatschappelijke organisaties en instellingen uit Enschede. Daarnaast waren er activiteiten voor kinderen: “We hebben deze dag onder andere drie basisscholen mogen ontvangen en de leerlingen deden mee aan een sportieve zeskamp die werd verzorgd door AWA Outdoor”, aldus Martijn Koop. Meer over de feestelijke en geslaagde opening van het Ontmoetingspark Enschede Zuid >>>

 

Activiteiten op Ontmoetingspark Enschede Zuid

Naast activiteiten die op eigen initiatief georganiseerd worden zijn er ook steeds vaker partijen die gebruik maken van de faciliteiten die het Ontmoetingspark te bieden heeft. Zo stond vrijdag 4 oktober in het teken van de Wereld Alzheimerdag, welke onder andere georganiseerd werd onder leiding van Sevillay Dalli van Alifa. Aankomende week, op 22 oktober, vindt er een sportdag plaats. Circa 150 kinderen van HumanKind komen deze dag naar het Ontmoetingspark om samen te sporten en bewegen. Voor een school in de wijk waren er afgelopen week op 15, 16 en 17 oktober ook al sportdagen op de velden van de vereniging.

 

Er wordt niet alleen maar gesport. Op 29 november mogen we namelijk een groep wethouders van veertien Twentse gemeente verwelkomen, samen met enkele directeuren van zorginstellingen en bedrijven. – later meer –

 

Naast deze eenmalige activiteiten is er ook bijna dagelijks meer te beleven op het Ontmoetingspark. Dit komt mede door de kinderen van Thuis@ en de studenten van de BBL-Entreeopleiding. Thuis@ is sinds de start in april, ondanks de zomervakantie, al aardig gegroeid vertelt Martijn: “We verwachten na de herfstvakantie ruim dertig kinderen te begeleiden binnen het project en voor het nieuwe jaar het maximale aantal bereikt te hebben.”

 

Alifa Enschede 2019Samenwerking Alifa

Voor v.v. Victoria ’28 werpt het lidmaatschap van de coöperatie zijn vruchten af in een meer directe vorm. Deze maand gaat er bijvoorbeeld een programma van start, in samenwerking met Alifa, waarbij alle trainers en begeleiders een tweedaagse cursus aangeboden krijgen. Tijdens deze cursus gaan ze leren kijken naar de groep: wat doen ze, hoe reageren ze én wat doe ik en hoe reageer ik? De samenwerking gaat verder dan de cursus: “Er gaat fysieke ondersteuning plaatsvinden op de velden door twee jongerenwerkers. Zij gaan ook werken met de jeugd die wegens excessief geweld op het veld een lange schorsing krijgen. Door Victoria ’28 zijn dit verplicht gestelde trajecten die nu onder deskundige begeleiding vormgegeven worden.”, aldus Martijn over de waardevolle samenwerking met Alifa. - Binnenkort meer info over dit project -

 

En er is meer …

Is dat alles? Nee. Zo zijn er nog veel meer mooie ontwikkelingen zoals de verbouwing van het jeugdhonk, de voorgevel van de kantine die is opgeknapt, een uitgiftepunt van de wijkkrant en nieuwe kassa’s die geïnstalleerd zijn. Al met al is alles volop in beweging op het Ontmoetingspark en komt dit allemaal ten goede van de club, haar leden én de inwoners uit de buurt.

 

Contact

Vragen over de ontwikkelingen op Ontmoetingspark Enschede Zuid? Of interesse om ook onderdeel uit te maken van de ontwikkelingen? Neem dan contact op met Martijn Koop, Ontmoetingsclustermanager Enschede Zuid.