Voorbeelden & inspiratie Ontmoetingsparken

De personen die betrokken zijn bij het burgerinitiatief Ontmoetingsclusters hebben inspiratie gehaald uit het kennismaken met accommodaties in de regio. Door het bezoeken van dorpen heeft men kennis en inspiratie opgedaan voor Ontmoetingsparken in de stad Enschede. Om inzicht te geven in waar de regiegroep Ontmoetingsclusters naar streeft delen we hier onder enkele accommodaties die als voorbeeld dienen.

 

Sportpark De Zweede, Boekelo

Eén van de voorbeelden is te vinden binnen een toegewezen Ontmoetingsclusters van Enschede: Multi Functionele Accommodatie (MFA) De Zweede in Boekelo, Ontmoetingscluster 11. Dit sportpark staat voor “Samen actief, Samen plezier!”. De accommodatie aan de Boekelosestraat 275 in Boekelo (gemeente Enschede) moet een plek worden waarin de Boekelose en Usselose Rutbeekse gemeenschap zich thuis gaat voelen en waar Sport, Cultuur en Samenleving op een mooie manier samenkomen. De voorzieningen zijn al aanwezig en op dit moment bevindt het zich in fase 2 van de ontwikkeling. De basis staat en hierop wordt in de toekomst verder gebouwd, in de zin van uitbreiding van activiteiten maar ook bijvoorbeeld een spelzaal waar GV Unisson haar sporten kan uitvoeren zoals volleybal, gym, turnen, dansen etc. Aan deze ontwikkeling wordt met behulp van het aansluiten bij de Ontmoetingsclusters verder invulling gegeven in de komende jaren.

 

BSC Unisson is één van de hoofdgebruikers van de supermoderne en eigentijdse sportaccommodatie. BSC Unisson is een omnivereniging, bestaande uit ruim 500 leden, met op dit moment drie afdelingen: voetbal, (hard)lopen en survivalrun. Het Ontmoetingspark beschikt nu over twee voetbalvelden (waarvan één kunstgrasveld), een groot trainingsveld, een kunstgras pannaveld, een vierbaanshardloopbaan en een 600 m² grote survivalbaan. Er zijn acht kleedruimtes met uitgebreide douchegelegenheden en separate toiletruimtes en invalidentoiletten. Verder is een deel van de kantine, van waaruit de bezoeker zicht heeft op alle velden, ingericht voor de jeugd met allerlei spellen, een tafeltennistafel en een tafelvoetbalspel. Buiten beschikt de accommodatie over een groot overdekt terras en diverse speeltoestellen voor de jeugd. Ook andere partijen maken gebruik van de voorzieningen op MFA De Zweede. De bijeenkomsten van Stichting Dorpsraad Boekelo vinden er plaats en ook de muziekvereniging heeft intrek genomen in het gebouw. De buitenschoolse opvang (BSO) ‘De Zweede’, onderdeel van Kinderopvang Humanitas, is eveneens één van de organisaties die de accommodatie ten volle benut. Voor zorg kunnen de inwoners van Boekelo ook terecht op MFA De Zweede; FysioMedics heeft hier een vestiging vol innovatie.

Meer informatie over Sportpark De Zweede is hier te lezen >>> 

Sportpark De Tweede Boekele gemeente Enschede

Bron: BSC Unisson

 

De Pol, Bentelo

De Pol Bentelo

Bron: v.v. Bentelo

In Bentelo staat ‘De Pol’. Het is een accommodatie die de thuishaven is van meerdere Bentelose Sportverenigingen. Onder andere voetbalvereniging Bentelo, handbalvereniging Bentelo, binnensportvereniging De Polstars en tennisvereniging De Pol maken gebruik van de faciliteiten. Ook scholen en sportverenigingen buiten Bentelo maken gebruik van onze mooie sportaccommodatie. De Pol beschikt over drie voetbalvelden, waaronder één kunstgrasveld, twee tennisbanen, een beachhandbalveld en een sporthal.

Meer informatie over De Pol is hier te vinden >>> 

 

Gemeenschapshuis De Trefkoel, Buurse

Gemeenschapshuis De Trefkoel Buurse

Bron: Buurse.nl

In Buurse, een kerkdrop in de Twentse gemeente Haaksbergen, staat een ontmoetingsplek voor jong en oud. Het zogenaamde ‘gemeenschapshuis De Trefkoel’ is het kloppend hart van Buurse. In en rondom deze multifunctionele accommodatie zijn puike sportvoorzieningen gerealiseerd. Voetbal, tennis, volleybal, badminton, yoga, aerobic, gymnastiek, fitness. Hier kun je het allemaal doen. Maar De Trefkoel is méér. Er zijn vergader- en repetitieruimtes voor onder meer muzieklessen. Ook muziekvereniging Crescendo is hier thuis. En onder hetzelfde dak zitten de fysiotherapeut, pedicure, podotherapeut en thuiszorg.

Bekijk hier meer foto’s en informatie over De Trefkoel >>> 

 

Dorpsaccommodatie Rietmolen

In de gemeente Berkelland, op de grens tussen de Gelderse Achterhoek en Twente, ligt Rietmolen. In mei 2011 is hier, na jaren van voorbereiding, een dorpsaccommodatie gerealiseerd (DAR). Een harde kern van tweehonderd vrijwilligers, met ruim vijfhonderd vrijwillige helpers achter zich, maakte het mogelijk om de voetbalkantine, de kleedkamers van de voetbalvereniging, het dorpshuis De Mölle met de te kleine en te lage sportzaal te transformeren, met verplaatsing van de tennisbanen, tot één gemeenschappelijke accommodatie, waar Rietmolen trots op is. Er staat nu een prachtige accommodatie waar meerdere sportverenigingen gebruik van maken en waar het mogelijk is voor ouderenopvang, buitenschoolse opvang en de muziekvereniging om zich te vestigen. Er vinden met regelmaat, naast de sportwedstrijden, activiteiten plaats waaronder filmavonden. Lees hier een nieuwsbericht n.a.v. de officiële opening in 2011 en op de site van Kormelinkbouw zijn foto’s te bekijken.

Dorpsaccommodatie Rietmolen

Bron: kormelinkbouw.nl