Walking Football op Ontmoetingsparken

“Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren.” Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor iedereen die op hun oude dag nog lekker actief bezig wil zijn. Dit kan ook bij enkele leden van de Coöperatie.

 

CVV Sparta

Deze maand start op Ontmoetingspark Schreurserve de groep ‘Old Stars Walking Football. Op de woensdagmiddag trainen ruim tien sportievelingen van 14:00 tot 15:00 uur op de velden van CVV Sparta. Ontmoetingsclustermanager Tom van Veen is initiatiefnemer van het Walking Football bij CVV Sparta: “Ik geloof erin dat we het Walking Football bij een club als CVV Sparta van de grond moeten kunnen krijgen. Het enthousiasme is groot gebleken en op woensdag 11 maart gaan we met een leuke groep van start! Heerlijk met generatiegenoten een balletje trappen en op deze manier sportief en gezond bezig zijn. Bovenal vervult het sociale aspect ook een belangrijke rol.”

 

Met Walking Football kun je een leven lang actief van voetbal blijven genieten. De voetbalschoenen kunnen weer aan en samen kun je weer genieten van typische kleedkamer humor. Na afloop mag de ‘derde helft’ niet ontbreken met een kop koffie en wat lekkers.

 

Victoria ‘28

Ontmoetingspark Enschede blijft niet achter bij de landelijke ontwikkeling en ziet ook het animo toenemen. Een groep van maar liefst twintig enthousiaste voetballers staat elke maandagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur op het veld voor een potje Walking Football. Voorzitter Gerard Tenniglo is zelf ook één van de sportievelingen: “We beginnen altijd met een goede warming up en spelen vervolgens ruim anderhalf uur fanatiek het spelletje. Het is voetballen in een wandeltempo op een kwart veld. De regels zijn wel even wennen natuurlijk. Er mag niet worden gerend, slidings zijn niet toegestaan en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Dit maakt dat het voor veel mensen toegankelijk is en we zien dan ook dat er de laatste tijd steeds meer mensen uit de buurt bij komen. Het mooie is ook dat Walking Football veel verder gaat dan alleen een balletje trappen.” Net zoals bij CVV Sparta speelt het sociale aspect een belangrijke rol: “Naast fit blijven en in beweging zijn is het elkaar ontmoeten erg waardevol. Juist voor de mensen die bijvoorbeeld met pensioen gaan vallen er collega’s weg en blijven er minder contacten over.”, aldus Gerard.

 

Info & contact

Om deel te nemen met Walking Football bij v.v. Victoria ’28 of CVV Sparta is een (voormalig) lidmaatschap niet noodzakelijk. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen en gewoon eens een balletje mee te trappen! Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met onderstaande contactgegevens. Twijfel niet om je aan te melden om eens kennis te maken en mee te doen.

 

Ontmoetingspark Schreurserve (CVV Sparta) | Tom van Veen | 06 86847041 | verenigingsmanager@sparta-enschede.nl |
Locatie: Kotkampweg 44, 7531 AT Enschede

Ontmoetingspark Enschede Zuid (v.v. Victoria ’28) | Gerard Tenniglo | gam.tenniglo@home.nl |
Locatie: Geessinkweg 282, 7544 RB Enschede

De KNVB, en daarmee voetbalverenigingen, hebben maatregelen genomen in verband met het coronavirus. Om die reden wordt er geadviseerd om niet te trainen t/m 31 maart; per club wordt gekeken hoe hier op een passende wijze mee om te gaan. Bovenstaande contactpersonen zijn op de hoogte en kunnen benaderd worden voor meer informatie als je graag een keer mee wilt trainen. 

Walking Football Enschede

Bron foto's: KNVB.nl