Waterballet tijdens Buitenspeeldag

Buitenspeeldag Ontmoetingspark RigtersbleekWoensdag 12 juni: Nationale Buitenspeeldag! Diverse spellen stonden op het Ontmoetingspark Rigtersbleek en acht knikkerbanen uit Amsterdam lagen klaar. Om 12:00 uur stond iedereen klaar om enthousiaste kinderen te ontvangen, maar helaas waren de weergoden ons minder goed gezind. Het water kwam met bakken uit de hemel. Dit mocht de pret niet drukken; er zou hoe dan ook gespeeld gaan worden!

Spelen in kleedkamers

De knikkerbanen werden verplaatst naar de grote kleedkamer. De kinderen speelden enthousiast wedstrijdjes met elkaar. Zo konden ze al mooi oefenen voor het NK Knikkeren, een initiatief van Univé, dat aankomende zondag plaatsvindt op het Van Heekplein. Na afloop kregen ze ook allemaal een zakje knikkers mee.

In de andere kleedkamers werd er op een creatieve manier een voetbaltraining gegeven. Het Paviljoen speelden kinderen gezelschapspelletjes. Ondertussen nam de hevigheid van de buien af en druppelden de peuters met hun ouders het terrein op. Bij de aftrap van de gratis proefles Peutervoetbal was het droog. De ouders gingen samen met hun peuters fanatiek aan de slag onder leiding van Peutersport Enschede op het kleine kunstgrasveld. De peutertjes speelden als ware voetbalsterren en werden begeleid door hun ouder/verzorger.

Zonnestralen

Ook anderen kinderen kwamen langzaamaan weer naar buiten. Er werd alsnog gebruik gemaakt van de spellen die er deze dag waren, zoals badminton en het pijl- en boogschieten. Zo eindigde deze dag storm- en regenachtig en sloten we af met zonnestralen en een glimlach op de gezichten van de kinderen, ouders, begeleiders en vrijwilligers.