Wladimir Rouwenhorst toegetreden tot bestuur

Wladimir Rouwenhorst Bestuur Cooperatie Ontmoetingsclusters Enschede Op 9 augustus 2018 werd de Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede officieel opgericht. Jenne Wierstra (voorzitter), Henk Endeman (financiële zaken) en Marieke Goorhuis Oude Sanderink (juridische zaken) maken onderdeel uit van het bestuur van de Coöperatie. De ontwikkelingen zetten zich voort en onder leiding van het bestuur groeit de zichtbaarheid en betrokkenheid rondom de Ontmoetingsclusters. Meer en meer partijen sluiten zich aan.  Zo werden bijvoorbeeld in oktober de eerste zes sportverenigingen verwelkomd als lid van de Coöperatie. Achter de schermen draaien de ontwikkelingen ondertussen op volle toeren. Sinds deze maand gaat ook Wladimir Rouwenhorst zijn steentje hieraan bijdragen als vierde bestuurslid van de Coöperatie.

 

 “Ik vond het tijd worden om mijn kennis en ervaring op een andere wijze in te gaan zetten.
Het gedachtegoed van de Ontmoetingsclusters draag ik een warm hart toe. Het is namelijk gericht op alle burgers in Enschede, zonder daarbij enig onderscheid te maken.”

 

Vervullen van een voortrekkersrol

Wladimir Rouwenhorst, sinds 1972 woonachtig in Diepenheim, heeft 42 jaar lang diverse functies vervuld in de financiële- en advieswereld. Het grootste deel van zijn arbeidzame leven heeft hij in en vanuit de gemeente Enschede vervuld. “Het is de grootste gemeente in de regio. Met alle aanwezige instanties kan, en moet, Enschede een voortrekkersrol vervullen op het gebied van ontwikkelingen, aanbod en maatschappelijke ondersteuning voor de inwoners. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij.”, aldus de enthousiaste belastingspecialist. “Na mijn studie ben ik een aantal jaren bij de Belastingdienst werkzaam geweest, in diverse functies. Eind jaren tachtig ben ik naar het bedrijfsleven overgestapt. Logischerwijs als belastingadviseur en uiteindelijk bij PricewaterhouseCoopers (PWC) doorgegroeid tot partner van dit internationaal accountants- en belastingadviseurbedrijf. Mijn specialisme hier was kostprijsverhogende belastingen, en in het bijzonder omzetbelasting.”

 

Bijdragen aan bouwen & uitbouwen

Met deze kennis en ervaring hoopt Wladimir zijn bijdrage te leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van de Ontmoetingsclusters: “In eerste instantie zie ik mij als een klankbord voor de andere bestuursleden, de leden van de regiegroep en andere betrokkenen bij de Ontmoetingsclusters. Van daaruit zal mijn rol als bestuurslid zich verder moeten ontwikkelen. Mijn doel is op korte termijn in ieder geval bij te dragen aan het bouwen en uitbouwen van het idee, en het mooie gedachtegoed. Samen met mijn medebestuursleden zorgen dat we in de praktijk een zichtbare Coöperatie realiseren die op lange termijn een begrip is in Enschede. Mijn wens is namelijk dat de ideeën die er nu liggen allen werkelijkheid worden, zodat de twaalf Ontmoetingsclusters plaatsen biedt voor iedereen in de wijk om elkaar te ontmoeten, verbinden en ontwikkelen. Uiteindelijk zou het natuurlijk geweldig zijn dat andere gemeenten in het land het model navolging geven en Ontmoetingsclusters echt een begrip wordt.”