Zomerpretpakketten

Al een lange tijd geleden kwam er een mooi bericht binnen vanuit de wijkteams. Een bericht met daarin de boodschap dat er 100 ‘Zomerpretpakketten’ te verdelen waren in Enschede Noord. Dit is een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp waar Nicole Workel zich voor heeft ingezet om ook in Enschede beschikbaar te maken, en met succes!

Het filmpje van Kinderhulp, waarin een moeder hulp kreeg omdat ze in een krappe financiële situatie zat, was de aanleiding voor Nicole om zich in te zetten. Dit soort gezinnen in Enschede Noord wil ze helpen besloot ze.

Om dit te realiseren deed ze een beroep op diverse partijen, waaronder plaatselijk hulpinstanties en de Rotaryclub Enschede-Noord. Ook belde ze met verschillende leveranciers van haar bedrijf ‘Bertus Workel’ en zette ze haar netwerk in. Dit leverde een mooie inhoud van de Zomerpretpakketten op. Een tas vol met spullen was het resultaat: van een blik potloden en schoolspullen tot invrieslolly’s en een ‘vakantie doe boek’.

Diana Bos nam het initiatief om enkele Zomerpretpakketten te krijgen voor de gezinnen die verbonden zijn aan Thuis@Rigtersbleek. Maar liefst dertig pakketten werden er beschikbaar gesteld en zo konden we dertig gezinnen blij maken deze zomer met een mooi pakket.