Blije gezichten op Ontmoetingspark Rigtersbleek

In verband met de maatregelen in de strijd tegen COVID-19 sloten de deuren van Ontmoetingspark Rigtersbleek. Ook de kinderen van Thuis@ mochten wij dus helaas niet meer ontvangen op het terrein. Er ging een lange tijd overheen, waarbij de kinderen in eigen huis waren. Minimaal één keer in de week was er wel telefonisch, en soms via beeldbellen, contact met een begeleider. Een gewenste en fijne situatie was het verre van. De kinderen komen namelijk niet voor niets naar het Ontmoetingspark. Het was een groot gemis.

 

Gelukkig kwam er vanuit de overheid goed nieuws. De scholen en kinderopvang mochten weer open na de meivakantie en daarmee ook Thuis@. Voetbalvereniging Rigtersbleek was al helemaal voorbereid. Eerder al mochten namelijk de jeugdspelers het veld weer op om te voetballen. De kinderen van Thuis@ verwelkomen op een veilige manier, met alle RIVM-maatregelen in acht nemen, verliep dan ook uitstekend. Begeleidster Diana Bos blikt terug op de eerste week waarin ze de kids weer mocht verwelkomen.

We mogen weer!

Nadat ik hoorde dat we weer open mochten vanaf maandag 11 mei, voor in ieder geval de kinderen tot 13 jaar, sprong ik een gat in de lucht. Wat heb ik ze namelijk allemaal gemist! De collega’s, de ouders en vooral de kinderen. Ik was dan ook heel erg blij ze weer te zien op onze vertrouwde locatie. Ook merkten we aan de kinderen dat ze ons ook héél erg hebben gemist. Voor iedereen was het wel even wennen aan alle maatregelen: de hygiëne maatregelen, het aanbellen in plaats van zomaar binnenlopen, niet mogen knuffelen en een aai over de bol etc. Dat was wel even schakelen. Maar het mocht de pret niet drukken. Het allerbelangrijkste was namelijk dat ze weer welkom waren! “We mogen weer!”, riepen ze allen met een glimlach van oor tot oor.

 

Wennen

Heel druk was het nog niet afgelopen week. Er waren wat afmeldingen, omdat ook de scholen op hetzelfde moment weer begonnen. Sommige ouders/verzorgers vonden het nog een beetje spannend. Vanaf aankomende week kunnen we gelukkig ook weer op hun komst rekenen en loopt alles weer ‘als vanouds’.

 

Helemaal zoals het was is het uiteraard niet. Het blijft lastig om de afstand tot elkaar te bewaren. Even een boks, aai over de bol of een knuffel op moeilijke momenten is zo vanzelfsprekend, maar helaas nog niet mogelijk. Ook gesprekken op gepaste afstand is wat ongemakkelijk nog. Maar gedurende de week vonden we hier meer en meer onze weg in en ontstaat op er een andere manier ook erg mooi contact én verbinding met de kids.

 

De week stond in het teken van weer contact met elkaar maken, weer samen in beweging zijn én vooral ook veel plezier beleven. Er was echter ook wel een indrukwekkend moment met de kinderen samen. Afgelopen woensdag stonden namelijk ook wij stil bij de vuurwerkramp. Hier hebben we met elkaar over gesproken en ook de minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Dit maakte best indruk op de kinderen.

 

Hoop

Al met al was het een bewogen week voor iedereen van Thuis@. Een week die weer de deuren opende, ontspanning en plezier heeft geboden en die maakt dat iedereen weer uitkijkt na maandag. Allen in de hoop dat dit zo blijft én dat het steeds iets makkelijker wordt: gewenning aan de maatregelen, die hopelijk steeds verder afgeschaald worden.


Ook op Ontmoetingspark Enschede Zuid, op het terrein van v.v. Victoria ’28, waren de kinderen weer welkom. Hierover binnenkort meer.